Saçı Yakmayan Saç Boyası Var Mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tuğba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tuğba

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır saçlarımı boyatıyorum ve artık fark ettim ki her boyadan sonra saçlarım biraz daha yıpranıyor, kuru ve cansız bir hale geliyor. Özellikle koyu renkten açık renge geçmek istediğimde ya da birkaç ton açma işlemi yaptığımda, saç tellerim adeta yanmış gibi sertleşiyor ve kopmaya başlıyor. Kuaföre gittiğimde bakım yaptırıyorum ama bu da uzun vadede çözüm olmuyor.

Geçen hafta bir arkadaşım bana “Artık saçı yakmayan saç boyaları var, sen de bir dene” dedi. Açıkçası önce çok inanmadım çünkü bugüne kadar kullandığım her boyada az ya da çok bir yanma ve kuruma oldu. Ama araştırmaya başlayınca piyasada gerçekten “amonyaksız saç boyası”, “bitkisel içerikli saç boyası” ya da “doğal saç boyası” gibi farklı seçeneklerin olduğunu gördüm. Kimisi tamamen doğal olduğunu iddia ediyor, kimisi ise sadece saçın daha az zarar gördüğünü söylüyor.

Benim aklımı en çok karıştıran şey şu: Her marka kendini saçı yıpratmayan ya da “koruyucu formül” ile sunuyor ama kullanıcı yorumları birbirinden çok farklı. Kimi gerçekten hiç zarar vermediğini yazmış, kimi de klasik boyalardan farkı olmadığını söylüyor. Özellikle evde saç boyayanlar için bu fark daha çok hissediliyordur diye düşünüyorum.

👉 Şimdi merak ediyorum, gerçekten saçı yakmayan saç boyası var mı? Eğer varsa hangi markayı denemek gerekir? Siz kendi deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Ben birkaç yıldır amonyaksız boyalar kullanıyorum, özellikle Loreal’in Casting serisi benim saçımı yakmadı. Saçımda sertlik olmuyor, aksine daha yumuşak kalıyor. Tabii yine biraz bakım yapmak gerekiyor ama eskiye göre çok daha sağlıklı görünüyor diyebilirim.

Oyla 0
Benim tecrübem şunu gösterdi, tamamen saçı yakmayan boya yok ama bitkisel içerikli olanlar çok fark ettiriyor. Özellikle Garnier Organics serisini kullandım, kokusu bile daha hafifti. Saç tellerimde yanma olmadı, tavsiye ederim.

Oyla 0
Ben evde sürekli saç boyayan biriyim. Eskiden ucuz markalar yüzünden saçım çok kırıldı. Sonradan amonyaksız olanları denedim. Saçımın yumuşaklığında fark ettim. Bence önemli olan boyanın yanında mutlaka koruyucu bakım yağı kullanmak.

Oyla 0
Kuaförüm bana hep profesyonel seriler önerdi, market boyalarıyla fark var gerçekten. Saçı yakmayan derken tamamen sıfır zarar beklememek lazım ama Wella’nın Koleston Perfect serisi ile saçımda yanma yaşamadım.

Oyla 0
Ben doğal içerikli kına bazlı boyalar kullandım bir süre, hiç yakmadı ama renk seçeneği kısıtlıydı. Eğer koyu tonları seviyorsanız doğal boyalar saçınızı koruyor. Açık renkler için yine kimyasal gerekiyor ama zarar en aza iniyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt