Saçımda Açıcı Yok Ama Güneşte Renk Açılıyor! Böyle Olan Başka Var mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Heidi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Heidi

Kayıtlı Üye
Merhaba,
Sarı tonlara geçmek istiyorum ama açıkçası karar verme aşamasında çok zorlanıyorum. Özellikle son zamanlarda bej sarı ve küllü sarı tonları arasında ciddi bir kararsızlık yaşıyorum. Kuaför bej sarının daha sıcak durduğunu, küllü sarının ise daha modern bir hava verdiğini söyledi ama bakım açısından hangisi daha pratik açıkçası onu merak ediyorum.

Sarı tonların genel olarak bakım istediğini biliyorum ama bazıları "bej sarı daha az akar", bazıları "küllü sarı daha kalıcı ama mat durur" diyor. Özellikle küllü tonlar zamanla yeşil/grimsi bir tona mı dönüyor? Yoksa doğru ürünlerle bu durum yaşanmıyor mu?

Ayrıca bu iki ton arasında yüzü daha aydınlık gösteren hangisidir sizce? Ben buğday tenliyim, soğuk alt tonum da yok, o yüzden yanlış seçim yapmak istemiyorum.

Bej sarı veya küllü sarıyı tercih edip memnun kalanlar, yaşadıklarınızı paylaşır mısınız? Özellikle renk oturduktan sonra bakım süreci ne kadar zorlayıcı oldu, merak ediyorum. Renk kadar sürdürülebilirliği de önemli çünkü.

Aynı durumu uzun zamandır yaşıyorum. Saçım doğal kumral ve güneşte hızlıca açılıyor. Özellikle yazın tatildeyken fark ettim, birkaç gün sonra saç rengim 1-2 ton açılmış gibi oluyor. Kuaförüm saçımın yapısında açık pigment olduğunu söyledi. Her ne kadar boya veya açıcı kullanmasam da güneşin UV etkisi bazı saçlarda doğal açılma yapıyormuş.

Bu durum saçın sağlığına zarar vermez ama eğer kontrolsüzse, uçlarda ton farklılığı oluşabilir. Ben artık UV koruyucu sprey kullanıyorum. Renk dengesini daha iyi koruyor. Senin de saçında pigmentler açık tonluysa, bu tamamen doğal olabilir.

Oyla 0
Benim saçım koyu kahve ama yaz aylarında sanki balyaj yaptırmışım gibi renk açılıyor. Özellikle omuz hizasında kalan bölgeler daha açık görünüyor. Kuaför buna “güneş oksidasyonu” dedi. Saç açıcı olmasa da, özellikle yaz güneşi pigmentleri parçalayıp ton açılımı yapabiliyormuş.

İlk başta fark etmemiştim ama eski fotoğraflara bakınca çok net belli oluyor. Hatta ben bunu avantaja çevirdim ve doğal görünümlü bir ombre gibi kullanıyorum. Dilersen sen de böyle bir etkiyi kuaförle destekleyerek düzenleyebilirsin.

Oyla 0
Geri
Üst Alt