Saçımı Her Gün Yıkıyorum, Bu Dökülmeyi Artırır Mı?

Levent Bayram

Kayıtlı Üye
Saçımı neredeyse her gün yıkıyorum. Yağlanma hızlı olduğu için bir gün yıkamazsam saç sönük ve kirli hissediliyor. Ama dökülme başlayınca aklıma şu soru takıldı: Acaba her gün yıkamak saç dökülmesini artırıyor mu? Çevreden bu konuda çok farklı yorumlar geliyor.

Bazıları “her gün yıkarsan saçın alışır, daha çok dökülür” diyor. Bazıları ise yıkamanın dökülmeyle ilgisi olmadığını savunuyor. Ben yıkamadığım günlerde duşta daha az saç görüyorum ama yıkayınca daha çok dökülüyormuş gibi hissediyorum. Bu da ister istemez yıkamayı suçlamama neden oluyor.

Öte yandan saç derisinin temiz kalması da önemli. Terleme, yağlanma ve kir saç derisini rahatsız ediyor. Spor yapan biri olarak bu daha da belirgin. Yani yıkamamak da bana doğru gelmiyor. Burada dökülmenin nedeni yıkama mı, yoksa zaten dökülecek saçların yıkama sırasında mı ortaya çıktığı sorusu kafamı kurcalıyor.

Yanlış bir alışkanlıkla süreci hızlandırmak istemiyorum ama gereksiz yere kendimi kısıtlamak da istemiyorum. Bu dengeyi nasıl kurmak gerektiğini bilenlerin deneyimi benim için daha yol gösterici olur.

Saçını her gün yıkayan erkeklerde bunun dökülmeye etkisi gerçekten oluyor mu, siz nasıl bir yol izlediniz?

Ben de her gün yıkıyordum ve dökülme başlayınca suçladım. Dermatolog dökülen saçların zaten dökülmeye hazır olduğunu söyledi. Yıkamak sebep değilmiş. Doğru şampuan ve nazik yıkama önemli.

Oyla 0
Her gün yıkamak bende dökülmeyi artırmadı ama yanlış şampuan kullandığımda saç derim hassaslaştı. Şampuanı değiştirince sorun azaldı. Sıklıkten çok ürün önemli.

Oyla 0
Ben gün aşırıya geçtim. İlk başta zor oldu ama saç derisi alıştı. Dökülme tamamen durmadı ama saç daha sağlıklı hissettirmeye başladı. Herkes için tek doğru yok.

Oyla 0
Spor yapan biriysen her gün yıkamak kaçınılmaz. Yıkamamak saç derisini daha kötü yapıyor. Ben yumuşak içerikli şampuanla her gün yıkıyorum, sorun yaşamadım.

Oyla 0
Bence yıkama dökülmeyi başlatmıyor, sadece fark edilir hale getiriyor. Yıkarken dökülen saç zaten gidecek olan saç. Bu gerçeği kabul edince daha rahatladım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt