Saçımı Kestirdikten Sonra Her Gün Fön Çekmek Şart mı?

Yasemin Acar

Kayıtlı Üye
Geçen hafta saçımı epey kısalttım ve şu an fark ettim ki doğal hâlinde biraz karışıyor. Kuaför tabii ki fönle şekillendirdi, eve gelince “hadi bakalım gerçek hâli nasıl olacak” dedim. Ertesi sabah kalktığımda saçın yönü, hacmi her şey farklıydı.

Her gün fön çekmek zorunda kalmak istemiyorum çünkü ısıdan saçım hemen yıpranıyor. Ama fönsüz de düzgün durmuyor gibi hissediyorum. Kuaför “kestikçe alışır” dedi ama emin değilim. Düz saçlı değilim, hafif dalgalıyım. Fön çekmeden düzgün duran bir model var mı acaba? Yoksa kısa saç kullanan herkes her sabah uğraşmak zorunda mı?

Siz kısa kestirdikten sonra ne yapıyorsunuz?

Gerçekten her gün fön çekmek şart mı, yoksa pratik bir şekillendirme yöntemi var mı?

Ben saçımı kuruturken baş aşağı tutuyorum, fön bile gerek kalmıyor. Hafif hacim veriyor, doğal duruyor. Fön yerine yuvarlak fırçayla kurutmayı dene.

Oyla 0
Kısa saçta şekil kolay ama yön tutturmak zor. Ben sabahlarımı fönsüz geçiremem ama düşük ısıda yapıyorum. Hem zarar vermiyor hem form koruyor.

Oyla 0
Dalgalı saçlar fönsüz de güzel duruyor aslında. Ben biraz bukle kremi sürüyorum, kendi halinde kurutuyorum. Gayet şekilli oluyor.

Oyla 0
Benim kuaför özel bir krem önerdi, sürünce saç kendi şeklini buluyor. Fön gerek kalmadı. Önemli olan kesimin yönü bence.

Oyla 0
Her gün fön saçın sonu. Ben haftada bir yapıyorum, geri kalan günlerde kuru şampuanla idare ediyorum. Saç nefes alıyor, daha sağlıklı kalıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt