Saçımı Kestirdikten Sonra Pişman Olan Var Mı?

Ceyda Ateş

Kayıtlı Üye
Saçımı kestireli birkaç gün oldu ama içimdeki pişmanlık hissi bir türlü geçmiyor. Kesim aslında çok kötü değil, hatta bazıları yakıştığını söylüyor ama ben aynaya baktığımda kendimi tam olarak iyi hissetmiyorum. Sanki alıştığım halimden çok uzaklaşmışım gibi geliyor. Bu da “neden kestirdim” sorusunu sürekli aklıma getiriyor.

En zor kısmı da şu: Pişmanlığın geçici mi yoksa kalıcı mı olduğunu ayırt edemiyorum. Bazen “birkaç güne alışırsın” diyorum, bazen de “hayır, bu gerçekten bana göre değil” hissi ağır basıyor. Saçımı topluyorum, aynaya bakmıyorum, eski fotoğraflarımla kıyaslıyorum… Hepsi ayrı ayrı moral bozuyor.

Bir yandan da kendime kızıyorum. Sonuçta saç bu, uzar ama o süreç gözümde çok uzun geliyor. Acaba biraz daha sabretmeli miyim, yoksa erkenden bir şeyler düzeltmeye mi çalışmalıyım bilemiyorum. Bu duyguyu yaşayan tek kişi ben miyim diye gerçekten merak ediyorum.

Saç kestirdikten sonra yaşanan pişmanlık hissi normal mi ve bu duyguyla en sağlıklı şekilde nasıl başa çıkılır?

Kesinlikle yalnız değilsin. Ben neredeyse her büyük kesimden sonra bunu yaşıyorum. İlk günler kendimi tanıyamıyorum ama 1–2 hafta sonra saç bana daha “ben” gibi gelmeye başlıyor. Beynin alışma süresini küçümsememek lazım.

Oyla 0
Bence pişmanlık çoğu zaman alışkanlıkla ilgili. Uzun süre aynı saçla dolaşınca değişiklik şok gibi geliyor. Ben kendime bilinçli olarak zaman tanıyorum ve bu süreçte saçımı sürekli yargılamamaya çalışıyorum.

Oyla 0
Eğer pişmanlık her gün artıyorsa ve aynaya bakmak istemiyorsan küçük dokunuşlar işe yarayabiliyor. Ben perçemimi biraz uzattım, saçın şeklini hafif değiştirdim ve daha rahat hissettim.

Oyla 0
Sosyal medya da bu hissi artırıyor bence. “Keşke eski halim” kıyasına giriyoruz. Ben o dönem eski fotoğraflara bakmayı bıraktım, saçımla barışmam daha kolay oldu.

Oyla 0
Kuaförüm bana pişmanlığın çoğu zaman geçici olduğunu söylemişti. 10 gün kendime süre verdim. O sürede saçımı farklı şekillerde kullanmayı denedim. Gerçekten de alıştım ve pişmanlık hissi kayboldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt