Saçımı Yıkadıktan Bir Gün Sonra Kepek Görünmesi Normal mi?

Melis Erdem

Kayıtlı Üye
Saçımı yıkadıktan sonra ilk gün her şey normal görünüyor ama ertesi gün saç derimde kepekler tekrar ortaya çıkıyor. Bu durum beni gerçekten şaşırtıyor çünkü saçım temizken neden bu kadar kısa sürede kepek oluştuğunu anlamıyorum. Sanki saçımı yıkamak kepeği geçirmiyor, sadece kısa süreli gizliyor gibi.

Bu durum özellikle saç derim yağlandıkça daha belirgin oluyor. Dipler yağlı, saç derisi hafif kaşıntılı ve kepekler görünür hale geliyor. Bu da kullandığım şampuanın yeterli olup olmadığını sorgulamama neden oluyor.

Bu kadar kısa sürede kepek oluşması normal mi, yoksa altta yatan başka bir sorun mu var merak ediyorum.

Saçı yıkadıktan bir gün sonra kepeğin tekrar görünmesi normal kabul edilir mi?

Bence bu durum saç derisinin tam olarak dengelenmemesiyle ilgili. Yıkama geçici temizlik sağlıyor ama sorun devam ediyorsa kepek kısa sürede geri geliyor. Bende de uzun süre böyle oldu.

Oyla 0
Kepek şampuanını saçta yeterince bekletmediğim dönemlerde ertesi gün kepek tekrar çıkıyordu. Bekletme süresine dikkat edince biraz daha gecikti.

Oyla 0
Saç derisi yağlandıkça kepek daha görünür oluyor. Yani kepek hemen oluşmuyor, yağla birlikte ortaya çıkıyor. Bu yüzden ikinci gün daha çok fark ediliyor.

Oyla 0
Bu durum saç derisinde mantar aktivitesinin fazla olduğunu gösterebilir. Ben bu şekildeyken dermatoloğa gittim ve tedaviyle rahatladım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt