Saçımı Temiz Hissetsem Bile Kepek Neden Geçmiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Canan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Canan

Kayıtlı Üye
Saçımı yıkadıktan sonra gerçekten temiz hissediyorum. Saç diplerim ferah, kaşıntı yok ama buna rağmen kepek görüntüsü devam ediyor. Özellikle birkaç saat sonra ya da ertesi gün kepekler yine görünür hale geliyor. Bu durum beni gerçekten şaşırtıyor çünkü temizlik hissi varken kepek neden kalıyor anlamıyorum.

Sanki saçımı yıkamak sadece geçici bir rahatlama sağlıyor ama sorunun köküne inmiyor gibi geliyor. Şampuan mı yetersiz, yoksa kepek sadece temizlikle geçmeyen bir şey mi, emin değilim.

Saç temiz hissetse bile kepeğin geçmemesinin sebebi ne olabilir?

Kepek sadece kirle ilgili bir şey değil. Saç derisinin hücre yenilenme hızının bozulmasıyla ilgili. O yüzden saç temiz olsa bile kepek devam edebiliyor.

Oyla 0
Yıkama geçici olarak kepeği temizliyor ama sebep ortadan kalkmıyorsa geri geliyor. Ben kepek şampuanını düzenli kullanmaya başlayınca bu durumu azalttım.

Oyla 0
Saç derisi temiz ama dengede olmayabilir. pH bozulduğunda kepek oluşumu devam ediyor. Temiz hissetmek her şeyin yolunda olduğu anlamına gelmiyor.

Oyla 0
Şampuanı saçta yeterince bekletmemek de sebep olabilir. Ben hemen duruladığımda kepek geçmiyordu, bekletince fark ettim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt