Saçımın Bir Bölümü Diğerlerine Göre Daha Düz, Diğeri Daha Dalgalı Olmaya Başladı — Neden Böyle Olur?

Hülya Biçer

Kayıtlı Üye
Dün saçımı kuruturken aynada tuhaf bir şey fark ettim: Saçımın sağ tarafı hafif dalgalı dururken sol tarafı neredeyse dümdüz görünüyordu. Bugüne kadar böyle bir şey yaşadığımı hatırlamıyorum. Sanki iki farklı saç tipi bir araya gelmiş gibi…

Ne yeni bir ürün kullandım, ne şekillendirme yaptım, ne de saçımı farklı topladım. Ama bu asimetrik görünüm beni hem şaşırttı hem de biraz endişelendirdi. Hormonal değişimlerden tut, uyku pozisyonuna kadar bir sürü ihtimal aklıma geliyor ama hangisi mantıklı bilmiyorum. Böyle şeyler yaşayan var mı merak ettim.

Saçın bir tarafının düz, diğer tarafının dalgalı görünmesi sizce neden olur, sizde neye bağlı çıkmıştı?

Bende böyle olduğunda sebep tamamen uyku pozisyonummuş. Bir tarafı yastığa sürekli bastırdığım için o bölge daha düzleşiyordu. İpek kılıf ve saçımı gevşek toplamaya başlayınca simetri geri geldi. Çok basit ama etkili.

Benim saçım hamilelik döneminde böyle asimetrikleşmişti. Hormon değişimi saç dalga yapısını bile etkileyebiliyor. Birkaç ay sonra kendiliğinden normale döndü. Eğer geçici bir dönemse çok kafa karıştırabiliyor ama düzeliyor.

Duşta saçımı hep aynı yana ayırıyordum ve farkında olmadan bir taraf sürekli daha fazla geriliyordu. Ayırma yönünü değiştirince dalga eşitlendi. Küçük alışkanlıklar bile saç formunu etkiliyor.

Ben yeni tarak aldıktan sonra bu sorunu yaşamıştım. Tarak dişleri bir tarafı daha sert çekiyordu, bu da dalga yapısını bozdu. Tarak değiştirince düzeldi. Aklıma bile gelmezdi etkileyebileceği.

Bende saçın kuruma şekli etkiliyordu. Bir tarafı önce kuruyor, diğeri daha uzun nemli kalıyordu. Saç kurutma yönünü eşitlediğimde iki taraf da aynı formu kazandı. Kuruma süresi düşündüğümden önemliymiş.

Geri
Üst Alt