Saçları Çabuk Yağlanan Erkekler Hangi Saç Modelini Seçmeli?

Hasan Kurt

Kayıtlı Üye
Saçımın çabuk yağlanması benim için en büyük sorunlardan biri. Sabah yıkayıp evden çıktığım saç, akşama doğru sönmüş ve ağır bir hâl alıyor. Saç modeli ne kadar iyi olursa olsun, yağlanınca bütün emek boşa gidiyor gibi hissediyorum. Bu yüzden saç modelinin yağlanmayı ne kadar belli ettiği benim için çok önemli.

Bazı saç modelleri yağlanmayı daha da ön plana çıkarıyor. Özellikle saçı kafaya yapıştıran, düz ve parlak duran kesimler birkaç saat içinde kötü bir görüntüye dönüşebiliyor. Uzun saçta yağ daha hızlı yayılıyor, çok kısa saçta ise parlama daha net belli oluyor. Yani her iki uçta da sorun var.

Ben hem yağlanmayı daha az belli eden hem de sürekli şekil vermek zorunda kalmadığım bir model arıyorum. Saçımı günde iki kere yıkamak istemiyorum ama yanlış bir kesim yüzünden mecbur kalmak da istemiyorum. Kuaföre bunu söylediğimde net bir yönlendirme alamıyorum, genelde “ürün kullan” deniyor ama modelin etkisi bence daha büyük.

Bu sorunu yaşayan erkeklerin hangi saç modelleriyle daha rahat ettiğini, hangilerinden özellikle uzak durduğunu öğrenmek istiyorum.

Saçı çabuk yağlanan erkekler hangi saç modellerini tercih etmeli, yağlı görünümü azaltmak için nelere dikkat edilmeli?

Benim saçım da çok çabuk yağlanıyor. Üstü çok uzun modeller bende hiç olmadı. Orta kısa, biraz dokulu kesimler yağlanmayı daha az belli ediyor.

Oyla 0
Yanlar çok kısa, üst çok düz olunca yağlı görünüm hemen ortaya çıkıyor. Ben üstte hafif hareket olan modellerle daha rahat ediyorum.

Oyla 0
Yağlı saçta en iyi çözüm; orta kısa, dokulu ve kafaya yapışmayan kesimler. Parlak ürünlerden kaçınmak ve modeli sade tutmak yağlı görünümü ciddi şekilde azaltıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt