Saçları İnce Telli Olan Kadınlar Hangi Şampuanı Kullanmalı?

Ebru Güner

Kayıtlı Üye
Saç tellerim ince ve bazen sanki hiç yokmuş gibi duruyor. Ne kadar bakım yapsam da ilk gün güzel, ertesi gün hemen sönük ve cansız görünüyor. Bu yüzden “ince telli saçlar için en iyi şampuan hangisi?” sorusu benim için gerçekten önemli. Doğru şampuanla saçın daha dolgun ve canlı durabileceğini düşünüyorum ama denediklerim arasında büyük fark göremediğim dönemler oldu.

Özellikle hacim vaat eden ürünlerin bazen saç derisini kuruttuğunu fark ettim, bu da saçın daha çabuk yağlanmasına yol açtı. “Nazik temizleyici” diyen sülfatsız ürünler ise bazen temizlemediğini hissettirdi. İnce telli saçların ihtiyacı aslında ne olmalı, bunu tam ayırt edemiyorum. Saçı ağırlaştırmadan, temiz tutan, aynı zamanda hacim hissi veren bir şampuan arayışındayım.

Aynı zamanda saç derisinin dengesi de önemli: Çok güçlü bir temizleyici saç tellerini daha da inceltebilir mi? Bu yüzden herkesin övdüğü ürünler bende neden farklı sonuç veriyor, bunu anlamaya çalışıyorum. İpuçları olan gerçek deneyimleri duymak isterim.

Saçları ince telli olan kadınlar hangi şampuanları tercih etmeli, hangi özelliklere dikkat etmeli?

Ben hacim veren ve nazik formüllü şampuan kullanıyorum. İnce telli saçta ağır temizleyiciler saçı daha da sönük gösteriyor.

Sülfatsız ama “volumizing” ürünlerle denge kurdum. Başta köpürme eksikliği garip geliyor ama saçım daha hafif duruyor.

Dipler için hafif temizleme, uçlar için hafif bakım bence en iyi kombin. Sadece hacim vaat eden şampuanlarla tek başına olmuyor.

Ben protein içeren formülleri tercih ediyorum. Saç tellerim güçlenmiş gibi duruyor ve bir tık daha dolgun gözüküyor.

İnce telli saçlarda nazik temizleyici + hacim veren formüller en iyi sonucu veriyor. Ağır ürünlerden uzak durmak şart.

Geri
Üst Alt