Saçlarım Bir Gün Bile Dayanmıyor, Sürekli Yağlanıyor

Hülya Biçer

Kayıtlı Üye
Saçlarımın bu kadar çabuk yağlanması artık günlük hayatımı etkiler hale geldi. Sabah yıkıyorum, akşamına dipler sönmüş oluyor. İkinci gün diye bir şey zaten yok, saçımı toplamadan dışarı çıkamıyorum. Temiz hissetmek için her gün yıkıyorum ama bu sefer de “acaba daha mı kötü yapıyorum” diye düşünüyorum.

Yağlanma karşıtı şampuanlar denedim ama bazıları saç derimi kuruttu, bu sefer kaşıntı başladı. Bazıları ilk gün iyi gibi duruyor ama birkaç hafta sonra yine aynı döngüye giriyorum. Kuru şampuanla idare etmeye çalıştım ama o da geçici bir çözüm oldu, hatta bazen saç derimde birikme yapıyormuş gibi hissettirdi.

En zor tarafı şu: Herkes farklı bir şey söylüyor. Daha seyrek yıka diyen var, her gün yıka diyen var. Yağlı saçların bakımıyla ilgili okudukça kafam daha da karışıyor. Saç derim sanki ne yaparsam yapayım dengeye gelmiyor. Hormonal olabilir mi, yanlış ürün mü kullanıyorum, yoksa bu tamamen saç yapım mı bilmiyorum.

Bir gün bile dayanmayan saçla yaşamak gerçekten yorucu. Artık geçici çözümler değil, gerçekten işe yarayan bir yol bulmak istiyorum.

Saçı bu kadar çabuk yağlanan biri gerçekten bu durumu kontrol altına alabilir mi, siz nasıl başa çıktınız?

Benim saçım da birebir böyleydi. Sert yağlanma karşıtı şampuanları bırakınca biraz toparladı. Daha nazik, dengeleyici bir şampuana geçtim. Yağlanma tamamen bitmedi ama bir gün daha dayanır hale geldi. Küçük farklar bile büyük rahatlık sağlıyor.

Oyla 0
Her gün yıkamak bende durumu daha da kötüleştirmişti. Yavaş yavaş iki günde bire çıkarmaya çalıştım. İlk başta çok zor ama saç derisi zamanla alışıyor. Sabır istiyor ama işe yaradı.

Oyla 0
Bende yağlanmanın sebebi meğer çok sıcak suyla yıkamakmış. Ilık suya geçince saç derim daha sakinleşti. Ayrıca saç derisine masaj yapmayı azalttım. Bunlar birleşince fark etti.

Oyla 0
Kuru şampuanı çok kullandığımda saçım daha çabuk yağlanıyordu. Bir süre tamamen bıraktım. Ayda bir saç derisi peelingi yapınca dipler daha temiz hissetmeye başladı.

Oyla 0
Bence yağlanma tamamen saç yapısıyla alakalı ama kontrol edilemez değil. Ben tamamen geçiremedim ama yönetilebilir hale getirdim. En önemlisi saç derisini yormamak ve sürekli ürün değiştirmemek oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt