Saçlarım Koparak Kırılıyor, Bu Normal Mi Yoksa Ciddi Bir Sorun Mu?

Nesrin Tekinoğlu

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saç dökülmesinden çok koparak kırılma yaşamaya başladım ve bu durum beni açıkçası daha fazla endişelendiriyor. Tararken ya da saçımı yıkarken uzun saç telleri değil, daha kısa kısa kopmuş parçalar görüyorum. Bu da “saçım dökülmüyor ama kırılarak azalıyor” hissini veriyor.

Özellikle duş sonrası saçımı açarken kopma daha da artıyor gibi geliyor. Saçlarım zaten ince telli ama eskiden bu kadar kopmazdı. Acaba aşırı kuruluk mu, yanlış bakım mı yoksa daha ciddi bir saç problemi mi var diye düşünmeden edemiyorum. Bazen vitamin eksikliği olabilir diyorum, bazen de kullandığım ürünleri suçluyorum.

Bu durum normal bir yıpranma mı yoksa mutlaka ciddiye alınması gereken bir şey mi anlamak istiyorum. Aynı sorunu yaşayanların deneyimleri benim için çok yol gösterici olur.

Saçların koparak kırılması normal mi, yoksa altında başka bir sorun mu yatıyor?

Ben de bir dönem saçlarımın koparak kırıldığını fark etmiştim. Meğer saçlarım aşırı kurumuş. Nemlendirici bakım yapmaya başlayınca kopma ciddi şekilde azaldı. Özellikle saç uçlarını ihmal etmemek gerekiyor.

Oyla 0
Bende protein fazlalığı yüzünden olmuştu. Sürekli onarıcı, proteinli maske kullanıyordum. Bir süre ara verince saçlarım daha esnek hale geldi ve kopmalar azaldı. Fazlası zarar gerçekten.

Oyla 0
Yanlış tarak kullanımı da kopmaya sebep olabiliyor. Ben sert fırçayı bırakıp geniş dişli tarak kullandım. Özellikle ıslakken taramamak çok önemliymiş.

Oyla 0
Saç derisi sağlığı da etkiliyor bence. Benim saç derim çok hassastı, kaşıntı vardı. Deri rahatlayınca saçlar da daha az kopmaya başladı.

Oyla 0
Eğer kopma çok fazlaysa bence bir uzmana görünmek iyi olur. Ben vitamin eksikliği yaşadığımı bu şekilde öğrendim. Düzeltince kopma azaldı ama tamamen geçmesi zaman aldı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt