Saçlarım Çok Mat Görünüyor, Ne Yapmalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Belkıs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Belkıs

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saçlarımın görüntüsü beni biraz rahatsız etmeye başladı. Eskiden daha parlak ve canlı dururdu ama şimdi sanki sürekli mat ve cansız görünüyor. Özellikle duştan sonra bile saçımın parlak olmadığını fark ediyorum. Saçlarımı taradığımda da biraz sert hissediliyor.

Saçımı çok sık boyamıyorum ama arada düzleştirici kullanıyorum. Belki onun da etkisi vardır diye düşünüyorum. Bir de bazen saçımı hızlıca kurutmak için saç kurutma makinesi kullanıyorum. Bunların saçımı yıpratmış olma ihtimali var mı bilmiyorum ama son zamanlarda saçlarımın daha kuru göründüğünü hissediyorum.

Şampuanımı değiştirmeyi de düşündüm ama hangi ürünlerin gerçekten saçın parlak görünmesine yardımcı olduğunu bilmiyorum. Saç yağı kullanan çok kişi görüyorum ama saçımı ağırlaştırmasından da biraz çekiniyorum açıkçası.

Saçlarımın tekrar daha parlak ve canlı görünmesini istiyorum. Küçük bir bakım rutini bile fark yaratacaksa denemeye hazırım.

Mat ve cansız görünen saçları daha parlak ve canlı göstermek için siz neler yapıyorsunuz?

Aynı sorunu ben de bir dönem yaşamıştım. Saçım çok mat görünüyordu ve ne yaparsam yapayım parlak durmuyordu. Sonra haftada bir saç maskesi yapmaya başladım. Özellikle duşta maskeyi 5-10 dakika bekletince saçın daha yumuşak ve parlak olduğunu fark ettim. Düzenli yapınca saçın görüntüsü gerçekten değişebiliyor.

Oyla 0
Mat saçlarda genelde kuruluk oluyor. Duştan sonra saç uçlarına çok az saç yağı sürmek gerçekten işe yarayabiliyor. Ben bir süredir Elseve Mucizevi Yağ kullanıyorum, saç uçlarına çok az uyguluyorum. Saçın daha parlak ve bakımlı durduğunu fark ettim.

Oyla 0
Saçın mat görünmesinde şampuan da etkili olabiliyor. Çok sert temizleyen şampuanlar bazen saçın doğal parlaklığını azaltabiliyor. Daha nem veren şampuan kullananların saçının daha canlı göründüğünü söyleyen çok kişi var.

Oyla 0
Saç kurutma makinesini çok sıcak kullanmak da saçın mat görünmesine neden olabiliyor. Ilık ayarda kurutmak ya da saçın biraz kendi kendine kurumasını beklemek daha iyi olabiliyor. Ayrıca en son soğuk hava tutmanın saça parlaklık verdiğini söyleyen kuaförler de var.

Oyla 0
Bir de saçları çok sert havluyla kurulamak saçın mat görünmesine neden olabiliyor. Saçı havluyla ovalamak yerine hafifçe sıkmak daha iyi oluyor. Küçük bir detay gibi ama zamanla saçın görünümünü etkileyebiliyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt