Saçlarım Dipten Yağlı, Uçtan Kuru… Şampuan Seçemiyorum

Ceyda Güler

Kayıtlı Üye
Saçlarım tam bir çelişki içinde. Dipleri ertesi gün yağlanıyor, ama uçları kuru kuru kalıyor, tararken kopuyor.
Nem verince ağırlaşıyor, yağ dengeleyici kullanınca uçlar sertleşiyor. Şampuan değiştirmekten yoruldum artık.
Karma saç tipi için gerçekten işe yarayan bir ürün veya bakım önerisi var mı? Saçımı düzeltmek için kuaföre gitmeden önce son umut forum…

Aynı sorun bende de vardı, saç diplerim sanki her gün yağ sürmüşüm gibi parlıyordu ama uçlar kupkuru ve tararken tel tel elime geliyordu. Aylarca şampuan değiştirip durdum ama çözüm olmadı. En sonunda şunu fark ettim: her şeye tek ürünle çözüm bulmaya çalışıyormuşum.

Şu an rutinim şöyle: Saç diplerime sadece yağ dengeleyici şampuan (ben Yves Rocher'in arındırıcı şampuanını kullanıyorum), ama sadece diplere. Uçlara ise şampuanı hiç değdirmiyorum.

Duştan sonra nemli saça, sadece uçlara olacak şekilde azıcık su bazlı bakım spreyi sıkıyorum. Hiç yağlı hissettirmiyor ve sertliği yumuşatıyor. Bir de haftada 1 defa Hindistan cevizi yağı değil de jojoba yağı denemeni öneririm, uçları hem yumuşatıyor hem ağırlaştırmıyor.

Karma saç gerçekten zor ama doğru kombinasyonla toparlanıyor, sadece sabırlı olmak lazım.

Ben de uzun süre bu ikilemi yaşadım. Yağlı dip, kuru uç sendromu… Hatta saçım çok çabuk elektrikleniyordu ve asla şekil almıyordu. Her ürünü denedim, saç kremi, maske, serum... Hepsi ya ağır geldi ya da hiç fayda etmedi.

Şu an beni kurtaran şey şu oldu: Duşta kil bazlı bir arındırıcı şampuanla sadece dip temizliği, sonrasında uçlara özel nemlendirici bir maske ama sadece haftada 1. Günlük bakımda ise mucizeyi bulan sprey: milk_shake leave-in conditioner. Gerçekten saçımın uçları yumuşadı ama hiç yapış yapış olmadı. Ekstra olarak haftada 1 defa sirke-su karışımı ile durulama yapıyorum (bir bardak suya bir tatlı kaşığı elma sirkesi gibi), saç derisi nefes alıyor.

Kuaföre gitmeden önce bu tarz hafif ama etkili ürünlerle saçını toparlayabilirsin. Benim için fark ettiren bu küçük rutinler oldu.

Geri
Üst Alt