Saçlarım Eskisi Kadar Gür Değil, Geri Gelir Mi?

Doğukan

Kayıtlı Üye
Saçlarımın tamamen döküldüğünü söyleyemem ama eskisi kadar gür olmadığı kesin. Aynaya baktığımda saç var ama dolgunluk yok gibi duruyor. Özellikle üst kısımlarda hacim kaybı hissediyorum. Bu durum dökülmeden daha zor fark ediliyor ama psikolojik olarak en az onun kadar etkiliyor. Çünkü “saç var” ama beklediğin görüntü yok.

Kafamı en çok kurcalayan soru şu: Bu gürlük kaybı geri gelir mi, yoksa bu da dökülmenin bir aşaması mı? İnternette kimisi “inceleşen saç geri kalınlaşmaz” diyor, kimisi de doğru bakım ve yaşam tarzıyla toparladığını söylüyor. Hangisi gerçekçi bilmiyorum. Saç telleri bir kere inceldiyse tekrar eski haline dönmesi ne kadar mümkün, emin değilim.

Bu aşamada panik yapıp her ürünü denemek istemiyorum ama tamamen boş vermek de içime sinmiyor. Belki de burada amaç eski haline dönmek değil, mevcut durumu korumak olmalı. Ama bunu kabullenmek de kolay değil. Saç ektirme gibi bir konuya gelmeden önce bu aşamada neler yapılabileceğini bilmek istiyorum.

Bu durumu yaşayan ve zamanla ne olduğunu net görenlerin deneyimleri benim için daha yol gösterici.

Saç gürlüğü azalan ama tamamen dökülmeyen saçlar tekrar toparlayabiliyor mu, sizde nasıl ilerledi?

Benim saçlarım da gürlüğünü kaybetti ama tamamen gitmedi. Eski haline dönmedi ama doğru bakım ve stres kontrolüyle daha iyi duruma geldi. Beklentiyi “eski gürlük”ten “daha iyi görünüm”e çekmek gerekiyor.

Oyla 0
Bende gürlük kaybı yavaş ilerledi. Geri gelen saç olmadı ama durum sabitlendi. En azından daha kötüye gitmedi. Bu da benim için bir kazançtı. Erken fark etmek önemli.

Oyla 0
Saç telleri inceldiyse tamamen kalınlaşması zor. Ama saç derisi sağlığı toparlanınca saç daha dolu görünebiliyor. Ben bunu yaşadım. Yani görüntü olarak fark edebiliyor.

Oyla 0
Ben gürlük kaybını kabullendim ve saç stilini değiştirdim. Daha kısa ve hacimli kesimler işe yaradı. Bazen çözüm saçı geri getirmek değil, duruma uyum sağlamak oluyor.

Oyla 0
Gürlük kaybı dökülmenin sessiz hali gibi. Geri dönüş çok sınırlı ama erken dönemde yavaşlatılabiliyor. Bence en mantıklısı durumu kontrol altına almak.

Oyla 0
Geri
Üst Alt