Saçlarım Islakken Daha Seyrek Görünüyor, Bu Dökülme Belirtisi Mi?

Burak Demir

Kayıtlı Üye
Son dönemde dikkatimi çeken bir şey var: Saçlarım ıslakken normalden çok daha seyrek görünüyor. Özellikle banyodan çıktıktan sonra aynaya baktığımda tepe kısmı ve ön bölge daha açık gibi duruyor. Kuruyunca biraz toparlıyor ama yine de eski dolgunluk yokmuş gibi hissediyorum.

Bu durum psikolojik mi yoksa gerçekten yoğunluk kaybı mı başladı ayırt edemiyorum. Çünkü herkes “ıslak saç zaten seyrek görünür” diyor ama eskiden bu kadar dikkatimi çekmezdi. Özellikle üstten ışık vurduğunda kafa derim daha belirgin hale geliyor. Duşta dökülme de son aylarda artmış durumda.

Kafamı karıştıran şu: Islakken belirgin seyrelme görmek erkek tipi dökülmenin erken işareti olabilir mi? Yoksa bu tamamen normal bir optik durum mu?

Saçların ıslakken belirgin şekilde seyrek görünmesi genetik dökülmenin erken belirtisi olabilir mi?

Islak saç her zaman daha seyrek görünür çünkü saç telleri birbirine yapışır ve hacim kaybolur. Ama önemli olan şu: Eğer kuruyken de eski yoğunluğu vermiyorsa süreç başlamış olabilir. Ben de ilk farkı ıslakken gördüm, sonra kuruyken de hacim azalmaya başladı. O yüzden tamamen optik deyip geçmemek lazım, özellikle son aylarda incelme hissi varsa.

Oyla 0
Bende de aynı durum vardı. Başta “ıslak saç normal” dedim ama fotoğraflara bakınca yoğunluk kaybı olduğunu fark ettim. Islakken seyrelme erken alarm olabilir çünkü incelmiş saç telleri suyla birleşince daha zayıf görünür. Eğer sadece ıslakken fark ediliyorsa sorun olmayabilir ama zamanla kuruyken de hacim düşüyorsa genetik süreç devrede olabilir.

Oyla 0
Optik etkiyi abartmamak lazım ama tamamen göz ardı da edilmemeli. Ben 1 yıl boyunca sadece ıslakken fark ettim. Sonra tepe kısmı kuruyken de görünür hale geldi. Şimdi geriye dönüp bakınca o dönem aslında başlangıçmış.

Oyla 0
Işık faktörü çok etkili. Tepeden gelen beyaz ışık saç derisini daha belirgin gösterir. Eğer sadece belli ışıkta oluyorsa panik yapma. Ama farklı ortamlarda da aynıysa takip etmek gerekir.

Oyla 0
Dermatoloğum “ıslak görünüm tek başına kriter değil, saç telinin kalınlığı önemli” dedi. Eğer tel incelmesi başladıysa ıslakken daha belirgin olur. Bu açıklama mantıklı geldi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt