Saçlarım Neden Bu Kadar Yavaş Uzuyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gizem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Gizem

Kayıtlı Üye
Uzun zamandır saçlarımın çok yavaş uzadığını fark ediyorum ve bu durum gerçekten moralimi bozuyor.

Eskiden birkaç haftada bile belirgin uzama olurdu, ama son aylarda sanki saçlarım uzamayı unutmuş gibi. Aynı uzunlukta takılı kalmış hissi var. Ne yaparsam yapayım, hangi ürünü kullanırsam kullanayım sonuç değişmiyor. Şampuanlar, bakım yağları, saç serumları… Hepsi sanki sadece dış yüzeyi etkiliyor ama kökten bir değişiklik olmuyor.

Acaba bu durum yetersiz beslenmeden, stres düzeyinden ya da vitamin eksikliğinden mi kaynaklanıyor?
Belki de saç köklerim ihtiyaç duyduğu besinleri alamıyor ve bu yüzden saç uzaması yavaşladı. Özellikle B grubu vitaminler, çinko, biotin eksikliği gibi şeyleri çok duydum ama nereden başlayacağımı bilemiyorum.

Bu sorunu yaşayan başka biri var mı?
Saç uzaması durmuş gibi hissedip sonra bunu aşabilen biri varsa ne yaptığınızı çok merak ediyorum.
  • Beslenme düzeninde ne değişti?
  • Hangi takviyeleri kullandınız?
  • Gerçekten işe yarayan saç uzamasını destekleyen ürün var mı?
  • İçten destek mi daha önemli, dıştan bakım mı?
Saç uzamasını hızlandırmak için etkili yöntem arıyorum. Lütfen sizin için işe yarayan rutinleri, ürünleri veya doğal yöntemleri paylaşın. Gerçek deneyimler benim için çok kıymetli 🙏

Merhaba,
Aynı süreçten geçen biri olarak seni çok iyi anlıyorum. Benim saçlarım da bir dönem resmen durdu, ne uzuyor ne canlanıyor… En başta ben de serumlara, şampuanlara sarıldım ama sonra anladım ki asıl sorun içeriden beslenmeyle ilgiliymiş.

Kan testi yaptırdım, sonuçlar: D vitamini, ferritin ve biotin çok düşük çıktı. Doktor dedi ki, saç kökü canlı bir hücre olduğu için vücut “önemli” yerlere enerji ayırırken saç uzamasını yavaşlatabiliyor. Bu söz kafamda yer etti.

3 ay boyunca vitamin desteği + bol su + düzenli uyku kombinasyonu yaptım. Ek olarak haftada 1 kez soğan kabuğu kaynatıp suyla saçımı duruladım (evet, kokuyor ama etkisi büyük). Şimdi uzama yeniden başladı ve saçım daha kalın telli gibi duruyor.

Unutma, dıştan yaptığın bakım kadar içten destek de şart. Özellikle demir ve çinko değerlerine baktırmanı çok tavsiye ederim.

Selamlar,
Ben de bu durumu bir “durağan dönem” gibi yaşadım. Saçım hep uzardı ama geçen yılın ikinci yarısında uzama neredeyse durmuştu. Aylardır aynı boyda gibi hissediyordum. Önce stres dedim, sonra “mevsimden olabilir” diye geçiştirdim ama baktım ki düzelmiyor, araştırmaya başladım.

Bir arkadaşımın önerisiyle hint yağı + biberiye yağı karışımı hazırladım ve haftada 2 gece saç diplerime masaj yaparak uyguladım. İlk birkaç hafta fark olmadı ama 1 ay sonra saç diplerindeki tüylenmeler gözle görülür hale geldi.

Ayrıca beslenmeyi düzenledim. Özellikle yumurta, yeşil yapraklılar, badem gibi biotin açısından zengin gıdaları artırdım. Ve mutlaka sabah akşam saç diplerine masaj!
Bir de fark ettim ki, saç çok fazla ürünle boğulunca da tepki veriyor. Şampuanımı sadeleştirdim, sülfatsız bir ürüne geçtim. Bu da uzamayı tetikledi gibi oldu.

Özetle: Hem içten hem dıştan destekle ama en önemlisi sabır. Saç döngüsü uzun zaman ister ama doğru yaklaşımla mutlaka tepki verir 🌱

Geri
Üst Alt