Saçlarım Neden Sürekli Elektrikleniyor ve Mat Görünüyor?

Neslihan Sezer

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saçlarımla ilgili en büyük şikâyetim elektriklenme. Saçımı tarıyorum, dışarı çıkıyorum, beş dakika sonra saçım havaya kalkmış gibi oluyor. Üstelik sadece elektriklenmekle kalmıyor, aynı zamanda mat ve cansız görünüyor. Temiz ama bakımsız duruyor ve bu beni gerçekten rahatsız ediyor.

En sinir bozucu kısmı da şu: Bakım yapıyorum aslında. Krem kullanıyorum, bazen yağ sürüyorum ama yine de bu görüntüden kurtulamıyorum. Bazı günler saçım daha sakin, bazı günler ise kontrol tamamen gidiyor. Havaya mı bağlı, kullandığım kıyafetlere mi, yoksa saçımın yapısı mı değişti, emin olamıyorum.

Bir de şunu fark ettim: Kış aylarında bu durum daha da artıyor. Mont, atkı derken saçım resmen bana düşman oluyor. Ama yazın da tamamen düzelmiyor. Bu yüzden sadece mevsimsel mi yoksa saçımda bir problem mi var anlayamıyorum. Elektriklenme ve matlık bir arada olunca saçım olduğundan çok daha yıpranmış görünüyor.

Saçımın tekrar daha sakin ve canlı görünmesini istiyorum ama nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum.

Saçın sürekli elektriklenmesi ve mat görünmesinin temel sebepleri neler, bunu kalıcı olarak azaltmak mümkün mü?

Benim saçım elektriklenmeye başladığında aslında çok kuruduğunu fark ettim. Temiz ama susuz gibiydi. Nem odaklı ürünlere geçince elektriklenme ciddi şekilde azaldı. Parlaklık da yavaş yavaş geri geldi. Yani bende ikisinin sebebi aynıydı.

Oyla 0
Kıyafetler gerçekten etkiliyor. Özellikle sentetik mont ve kazaklar saçımı mahvediyor. Pamuklu atkı kullanmaya başladım, fark etti. Elektriklenme bazen üründen değil, temas ettiğimiz şeylerden kaynaklanıyor.

Oyla 0
Kuaförüm elektriklenmenin çoğu zaman saç telinin pürüzlü olmasından kaynaklandığını söyledi. Ben saçımı daha az arındıran bir şampuana geçtim, üzerine de hafif bir krem ekledim. Birkaç hafta içinde saçım daha sakin görünmeye başladı.

Oyla 0
Benim saçım ince telli olduğu için elektriklenme kaçınılmaz gibi. Ama tarak değiştirince fark ettim. Plastik tarak yerine ahşap tarak kullanıyorum, elektriklenme ciddi azaldı. Küçük ama etkili bir detay.

Oyla 0
Bende stres dönemlerinde elektriklenme artıyor. Aynı ürünler ama saçım farklı davranıyor. O yüzden her şeyi ürüne bağlamıyorum. Saç bazen ruh hâlini birebir yansıtıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt