Saçlarım Parlamıyor ve Sürekli Elektrikleniyor, Aynı Sorunu Yaşayan Var Mı?

Simge Tekeli

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saçlarımla ilgili en sinir olduğum şey hem mat durması hem de sürekli elektriklenmesi. Ne yaparsam yapayım saçlarım bir türlü düzgün durmuyor. Taradıktan birkaç dakika sonra uçuşmaya başlıyor, özellikle kış aylarında resmen saçlarım havada duruyor gibi hissediyorum. Bu da saçlarımı olduğundan daha bakımsız ve yıpranmış gösteriyor.

Parlaklık veren ürünler denedim ama çoğu ya saçımı ağırlaştırıyor ya da sadece birkaç saat işe yarıyor. Elektriklenme ise özellikle fön çektikten sonra daha da artıyor. Acaba saçlarım çok mu kuru, yoksa kullandığım ürünler mi uygun değil diye düşünüyorum. Bir yandan da bu durumun tamamen saç yapısıyla mı alakalı olduğunu merak ediyorum.

Benim gibi hem parlaklık sorunu hem de elektriklenme yaşayanların deneyimlerini gerçekten duymak istiyorum.

Saçları sürekli elektriklenen ve parlamayan bu durumu kontrol altına alabilen var mı, size ne iyi geldi?

Benim saçlarım da özellikle kışın çok elektrikleniyor. Nemlendirici içerikli ürünlere geçince biraz rahatladım. Özellikle durulanmayan kremler saçın uçuşmasını azaltıyor.

Oyla 0
Elektriklenmenin en büyük sebebi kurulukmuş. Ben saçımı daha az yıkamaya ve sıcak suyla yıkamamaya başlayınca fark gördüm. Saçlarım daha sakin duruyor artık.

Oyla 0
Saç fırçasını değiştirmek bile etkili oldu bende. Plastik tarak yerine ahşap tarak kullanmaya başladım. Elektriklenme ciddi şekilde azaldı.

Oyla 0
Ben saç yağı kullanıyorum ama çok az miktarda. Sadece uçlara uygulayınca saçlar daha parlak duruyor ve elektriklenme azalıyor. Fazlası ters etki yapıyor.

Oyla 0
Tamamen geçmedi ama kontrol altına aldım diyebilirim. Isıyı azalttım, saçımı daha nazik kullanmaya başladım. Küçük değişiklikler bir araya gelince fark yaratıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt