Saçlarım Şekil Almıyor ve Sürekli Mat Duruyor, Çözüm Bulan Var Mı?

Kardelen Koral

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saçlarımla ilgili en sinir olduğum konu şekil almaması. Ne fön çeksem tutuyor ne de dalga yapsam kalıcı oluyor. Üstelik gün içinde hemen sönüyor ve mat, yorgun bir görüntüye bürünüyor. Saçlarım sanki hiçbir şeyi kabul etmiyor gibi. Şekillendirme ürünleri deniyorum ama ya saçımı ağırlaştırıyor ya da hiç etki etmiyor.

Eskiden saçlarım çok daha kolay şekil alırdı. Şimdi ise fön çektiğimde bile birkaç saat sonra saçlarım düzleşmiş ve cansız duruyor. Acaba saçlarım çok mu yıprandı, yoksa kullandığım ürünler mi artık yeterli gelmiyor bilmiyorum. Bazen saçımın dokusu tamamen değişmiş gibi hissediyorum.

Bu durum beni saçımı sürekli toplamaya itiyor ama bu da kırılmayı artırıyor gibi geliyor. Gerçekten bu sorunu yaşayan ve çözüm bulanların deneyimlerini merak ediyorum.

Saçı şekil almayan ve sürekli mat duran bu durumu yaşayan, çözüm bulabilen var mı?

Benim saçlarım da bir dönem hiçbir şekilde şekil almıyordu. Meğer çok yıpranmış. Isıyı azaltıp nem ağırlıklı bakıma geçince saçlarım zamanla daha esnek oldu ve şekil tutmaya başladı.

Oyla 0
Bende sorun yanlış şekillendirme ürünleriymiş. Çok ağır ürünler saçı söndürüyor. Daha hafif ürünler kullanınca saçlarım daha kolay şekil aldı.

Oyla 0
Saçım mat duruyordu çünkü aşırı arındırıcı şampuan kullanıyormuşum. Şampuanı değiştirdikten sonra saçımın dokusu bile değişti. Şekil alma süresi uzadı.

Oyla 0
Fön öncesi kullandığım ürün çok fark etti. Isı koruyucu ama hafif bir ürünle fön çekince saçlarım daha canlı durdu. Öncesi gerçekten önemliymiş.

Oyla 0
Benim saçlarım da eskisi gibi değildi ama zamanla toparladı. Sabır gerekiyor. Birkaç haftada değil, aylar içinde fark ediyorsun.

Oyla 0
Geri
Üst Alt