Boyalı Saçlarım Eskisi Gibi Kolay Şekil Almıyor

Hülya Demirtaş

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra fark ettiğim bir diğer değişiklik de şekil alma meselesi oldu. Eskiden saçım çok uğraştırmazdı; hafif fönle ya da kendi halinde bile düzgün dururdu. Şimdi ise ne yaparsam yapayım ya çabuk bozuluyor ya da istediğim formu tutmuyor.

Düzleştirsem kısa sürede dalga yapıyor, dalga versem birkaç saat sonra sönüyor. Sanki saçım verdiğim şekli kabul etmiyor. Bu da beni daha çok ısı kullanmaya itiyor ama onun da saçı yorduğunu biliyorum. Kısır bir döngüye girmiş gibi hissediyorum.

Boya sadece rengi değil, saçın davranışını da mı değiştiriyor diye düşünmeye başladım. Çünkü saçım artık eskisi gibi “uyumlu” değil. Bunun geçici mi yoksa alışmam gereken yeni bir durum mu olduğunu merak ediyorum.

Saç boyasından sonra saçların şekil alma davranışı neden değişir ve bunu dengelemek mümkün mü?

Boya sonrası saçın nem dengesi değişiyor. Ben saçım çok kuru kaldığında şekli tutmadığını fark ettim. Saçı biraz daha nemli ve esnek tuttuğumda verdiğim şekil daha kalıcı oldu.

Oyla 0
Eskiden işe yarayan şekillendirme yöntemleri boyalı saçta aynı sonucu vermeyebiliyor. Ben daha az ısıyla ama daha sabırlı şekillendirmeye geçince sonuçlar iyileşti.

Oyla 0
Saçın artık farklı tepki verdiğini kabul etmek önemli. Ben eski alışkanlıkları zorlamak yerine yeni saçımı tanımaya çalıştım. Bir süre deneme yanılma yaptım ama sonunda neyin işe yaradığını buldum.

Oyla 0
Aşırı ürün de şekil almamayı tetikliyor. Ben daha fazla tutucu ürün kullandıkça saçım daha çabuk düşüyordu. Daha hafif ürünlerle çalışınca saçım daha doğal durdu.

Oyla 0
Ben saçımın “yeni karakterini” kabullendim. Daha az ısı, daha az ürün ve daha gerçekçi beklentiyle ilerleyince saçım tekrar kontrol edilebilir hale geldi.

Oyla 0
Geri
Üst Alt