Saçlarım Tararken Kopuyor Ama Dökülme Gibi Değil, Aynı Sorunu Yaşayan Var Mı?

Nehir Bulut

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saçlarımı tararken ciddi bir kopma yaşıyorum ama bu klasik saç dökülmesi gibi değil. Yani kökten gelen uzun tellerden ziyade daha kısa, kopmuş gibi duran saçlar geliyor. Bu yüzden dökülmeden çok kırılma yaşıyormuşum gibi hissediyorum. Tarama sırasında saçın takılıp kopması beni oldukça tedirgin ediyor.

Islakken taradığımda daha da belirgin oluyor ama kuruyken de tamamen geçmiyor. Saçlarım zaten ince telli olduğu için mi böyle oluyor yoksa yanlış tarama mı yapıyorum bilmiyorum. Krem ve maske kullanmama rağmen bu kopmaların devam etmesi kafamı karıştırıyor. “Acaba saçlarım artık çok mu yıprandı” diye düşünmeden edemiyorum.

Benim gibi tararken kopma yaşayan ama bunu dökülmeden ayırabilen varsa, deneyimlerini gerçekten merak ediyorum.

Tararken saçları kopan ama klasik dökülme yaşamayan var mı, bunun sebebi ne çıktı?

Ben de bir dönem aynısını yaşadım. Meğer saçlarım çok kurumuş. Nemlendirici bakıma geçince ve tarama şeklini değiştirince kopma ciddi şekilde azaldı.

Oyla 0
Islak saç taramak bende kopmayı çok artırıyordu. Bir süre bunu bırakıp saçımı hafif nemliyken taramaya başladım. Küçük bir değişiklik ama fark büyük oldu.

Oyla 0
Bende sorun kullandığım taraktı. Sert ve sık dişli bir tarak kullanıyordum. Geniş dişli tarakla değiştirdim, kopma azaldı.

Oyla 0
Bu durum bende aşırı yıpranma belirtisiydi. Isıyı azaltıp saçımı daha nazik kullanmaya başlayınca kopmalar yavaşladı. Hâlâ oluyor ama eskisi kadar değil.

Oyla 0
Eğer kopma çok fazlaysa bence ciddiye almak lazım. Ben vitamin eksikliği yaşadığımı bu şekilde öğrendim. Dıştan bakım kadar içten destek de önemliymiş.

Oyla 0
Geri
Üst Alt