Saçlarım Uzadıkça Daha Çok Kırılıyor, Uzun Saç Kullananlar Ne Yapıyor?

Melek Şahin

Kayıtlı Üye
Saçlarımı uzatmayı seviyorum ama uzadıkça sanki sorunlar da artıyor. Kısa ya da orta boydayken bu kadar kırılma yaşamıyordum ama saçlar omuzları geçtikten sonra uçlar sürekli inceliyor ve kırılmaya başlıyor. Bu da saçlarımın uzamasını neredeyse durduruyor gibi hissettiriyor. Uzuyor ama uçlardan gittiği için boy hep aynı kalıyor.

Uzun saç kullanmanın daha fazla bakım istediğini biliyorum ama ne kadar bakım yapsam da kırılmayı tamamen engelleyemiyorum. Özellikle kıyafetlere sürtünme, çanta askısı, uyurken saçın hareket etmesi gibi şeylerin bile kırılmayı artırdığını fark ediyorum. Kısa saçta bu kadar hassas değildi ama uzun saç gerçekten daha nazik davranılmasını istiyor.

Uzun saç kullanıp da bu kırılma sorununu kontrol altına alabilenlerin neler yaptığı çok merak ediyorum.

Saçları uzadıkça daha çok kırılan ve uzun saç kullanmaya devam edebilenler bu durumu nasıl yönetiyor?

Benim saçlarım da uzadıkça daha çok kırılmaya başladı. En büyük farkı saçımı gece gevşek örgü yapınca gördüm. Açık uyuduğumda sürtünmeden çok kırılıyormuş, örgüyle bu ciddi şekilde azaldı.

Oyla 0
Uzun saçta uç bakımı gerçekten çok önemli. Ben her yıkamadan sonra mutlaka uçlara serum sürüyorum. Kısa saçtayken ihmal ediyordum ama uzun saçta bu alışkanlık şart oldu.

Oyla 0
Kıyafetlere sürtünme sandığımdan çok etkiliyormuş. Özellikle atkı ve montlarla saçım sürekli temas edince kırılma artıyordu. Saçı toplamak bazen daha koruyucu olabiliyor.

Oyla 0
Ben uzun saç kullanıyorsam ısıyı minimumda tutuyorum. Çünkü uzun saç zaten uçlardan yıpranmış oluyor, bir de ısı eklenince dayanamıyor. Bu sayede kırılma biraz olsun kontrol altına girdi.

Oyla 0
Açıkçası tamamen bitmedi ama yönetilebilir hale geldi. Uzun saç daha fazla ilgi istiyor. Daha nazik tarama, daha az lastik, daha çok bakım… Bunları yapınca kırılma eskisi kadar hızlı olmuyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt