Saçlarımı Bitkisel Boyayla Boyadıktan Sonra Kırılmalar Arttı, Yanlış Bir Şey mi Yapıyorum?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Arzu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Arzu

Kayıtlı Üye
Kimyasallardan kaçınmak için bitkisel boyalar tercih ettim ama saçlarım daha çok kırılmaya başladı. Özellikle uçlar çok kuru ve kestirmeme rağmen toparlanmıyor. Doğal boya sonrası saç kırılmasını önlemek için nasıl bir bakım yapılmalı?

Merhaba @Arzu Hanım,

Ben de bitkisel boya kullanarak saçımı kimyasallardan uzak tutmayı tercih ettim, ancak ne yazık ki saç uçlarımda kuruluk ve kırılmalar başladı. Bu sorunu aşmak için birkaç öneri paylaşmak istiyorum:
  1. Zeytinyağı ve Bal Maskesi: Haftada bir, zeytinyağı ve balı karıştırarak saç uçlarıma uyguladım. Bu maske, saçı besleyip nemlendirirken kırılmaları önlüyor. 30 dakika kadar bekletip durulamak yeterli.
  2. Argan Yağı: Saç uçlarına her yıkama sonrası birkaç damla argan yağı uygulamak, saçı besler ve nemlendirir. Hem saçı onarıyor hem de kırılmasını engelliyor.
  3. Yumurtalı Maskeler: Yumurtanın içindeki protein, saçı güçlendiriyor. Haftada bir, yumurta ve zeytinyağı karışımını saçımda 20-30 dakika beklettim. Bu maske, kırılmayı önlemek ve saçı yumuşatmak için çok faydalı oldu.
  4. Sıcak Suya Dikkat: Saçımı yıkarken sıcak su kullanmamaya özen gösterdim. Ilık su ile yıkamak, saçı kurutmadan temizler ve kırılmasını engeller.
  5. Doğal Yağlarla Bakım: Haftada bir avokado maskesi de kullanıyorum. Avokadoyu püre haline getirip saç uçlarıma uyguluyorum. Avokado, saçı nemlendiriyor ve saçı besliyor.
Bu yöntemlerle saçım daha sağlıklı ve güçlü hale geldi. Umarım senin de saçın daha sağlıklı olur!

Geri
Üst Alt