Saçlarımı Kısalttım Ama Açılma Daha Belirgin Oldu, Aynı Durumu Yaşayan Var Mı?

Hakkı Demir

Kayıtlı Üye
Geçen ay saçlarımı oldukça kısa kestirdim. Öncesinde biraz daha uzundu ve hacimli duruyordu. Kısalttıktan sonra özellikle ön saç çizgisi ve tepe bölgesi çok daha belirgin görünmeye başladı. Işık altında kafa derisi daha net seçiliyor. Açıkçası bu durum moralimi bozdu çünkü saçlarım uzunken bu kadar dikkat çekmiyordu.

Şimdi kafam karıştı: Saç gerçekten mi açıldı yoksa kısa kesince mi daha görünür oldu? Çünkü bazıları saç kısalınca yoğunluk kaybının daha net ortaya çıktığını söylüyor. Ama bir yandan da “kısalınca toparlar” diyenler var.

Benim durumumda önler hafif gerilemişti ama tepe çok belirgin değildi. Şimdi kısa olunca ikisi de daha görünür hale geldi. Bu psikolojik mi yoksa gerçekten süreç hızlandı mı ayırt edemiyorum.

Saçı kısaltınca açılmanın daha belirgin görünmesi genetik dökülmenin ilerlediği anlamına mı gelir?

Saç kısaldığında hacim azalır ve saç telleri kafa derisini daha az kapatır. Bu yüzden seyrelme daha belirgin görünür. Bende de aynı oldu. Uzunken daha dolgun duruyordu, kısalınca gerçek yoğunluk ortaya çıktı. Bu her zaman yeni bir dökülme olduğu anlamına gelmez, mevcut yoğunluğun daha net görünmesidir.

Oyla 0
Özellikle tepe bölgesinde kısa saç daha fazla ışık yansıtır ve kafa derisi daha görünür olur. Eğer son aylarda dökülme artmadıysa büyük ihtimalle optik etkidir. Ama kısa kesince rahatsız oluyorsan bu aslında yoğunluk kaybının başladığını gösteriyor olabilir.

Oyla 0
Ben saçımı çok kısa kestirdiğimde şakak açılması şok etkisi yaratmıştı. O an “çok ilerlemiş” sandım ama eski fotoğraflarla karşılaştırınca aynı seviyedeymiş. Uzun saç bazı boşlukları kamufle ediyor.

Oyla 0
Kısa saç gerçeği gösterir. Eğer açık alanlar seni rahatsız ediyorsa süreç başlamış olabilir. Ama bu yeni hızlanma demek değildir, sadece daha net görünmesidir.

Oyla 0
Dermatoloğum kısa saçın yoğunluk kaybını daha belirgin gösterdiğini söylemişti. Yani kesim tarzı algıyı değiştiriyor. Yeni dökülme değil, görünürlük artışı olabilir.

Oyla 0
Geri
Üst Alt