Saçlarımı Boyadıktan Sonra Yapısını Tamamen Değişmiş Gibi Hissediyorum, Normal Mi?

Su Alkan

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra aynaya baktığımda sadece rengi değil, saçımın davranışını da değişmiş gibi hissediyorum. Eskiden daha akışkan olan saçlarım şimdi daha kabarık, daha sert ve kontrolsüz duruyor. Dokunduğumda da eski tanıdık hissi alamıyorum. Sanki saçım bana ait değilmiş gibi geliyor.

Bu değişim beni biraz korkutuyor açıkçası. Çünkü “yapı değişti” denince akla kalıcı bir durum geliyor. Ama etrafımdaki bazı kişiler bunun geçici olduğunu, saçın yeni duruma alıştığını söylüyor. Hangisi doğru bilmiyorum. Çünkü bazen saçım düzeliyor gibi oluyor, bazen yine eski sert haline dönüyor.

Bu iniş çıkışlar kafamı daha da karıştırıyor. Gerçekten saçın yapısı değişir mi yoksa bu sadece geçici bir süreç mi, bunu bilmek istiyorum.

Saç boyasından sonra saç yapısının değişmiş gibi hissedilmesi normal mi, bu durum kalıcı olabilir mi?

Boya saç telinin yüzeyini değiştiriyor, o yüzden yapı farklı hissediliyor. Ama bu gerçek bir yapı değişimi değil. Ben doğru bakım yapınca saçım eski hissine yaklaştı.

Oyla 0
Saç yeni bir kimyasal işlemden geçtiği için bir süre dengesiz davranıyor. Ben bunu birkaç hafta yaşadım, sonra saçım daha stabil hale geldi.

Oyla 0
Nem kaybı saçın yapısını tamamen değişmiş gibi hissettiriyor. Nem geri geldikçe saç daha tanıdık davranıyor. Ben bunu yaşayarak gördüm.

Oyla 0
Kalıcı yapı değişimleri yıllar içinde olur, tek bir boyayla değil. Bunu kuaförümden duymak beni çok rahatlatmıştı.

Oyla 0
Dermatoloğum saçın boya sonrası adaptasyon sürecine girdiğini söylemişti. Bu süreç tamamlanınca saçın hissi büyük ölçüde normale dönüyor. Bunu bilmek bana sabır kazandırdı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt