Saçlarımı Geri Kazanmak İstiyorum – Aynı Sorunu Yaşayan Var mı, Ne Yapmalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Doğu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Doğu

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır saç dökülmesi yaşıyorum ve artık dökülen saçların yerini yeniden saç çıkararak doldurmak istiyorum. Önceleri mevsimsel sanıyordum, ama zamanla saçlarım gözle görülür şekilde azaldı. Aynaya her baktığımda moralim bozuluyor. Özellikle kafamın üst kısmı bayağı seyrekleşti, bir vitrinden ya da aynadan kendime bakınca gerçekten mutsuz hissediyorum.

Doğal yollarla tekrar saç çıkar mı?
Yoksa gerçekten işe yarayan bir yöntem, ürün ya da tedavi süreci var mı? Saç ektirenler memnun kaldı mı?
Vitaminler, serumlar, dermaroller gibi yöntemleri deneyenler varsa etkisini samimi bir şekilde paylaşabilir mi?

Aynı sorunu yaşayan ya da yaşamış herkesin tecrübelerini duymak istiyorum. Ne işe yaradıysa, ne yaramadıysa, lütfen yazın. Emin olun, bir kişiye bile yol gösterse çok kıymetli olur.

Şimdiden herkese teşekkür ederim!

Kardeşim seni çok iyi anlıyorum çünkü ben de aynı yollardan geçtim. Özellikle tepe bölgesindeki dökülme zamanla psikolojimi de çok etkiledi. İlk başta sadece şampuan değiştirerek toparlarım sandım ama öyle olmuyor. Sonra biotin + çinko + saw palmetto içeren takviyelere başladım. Aynı zamanda haftada 2 kez dermaroller ve ardından kafeinli serum kullandım. Sabır istiyor ama ben yaklaşık 3 ay sonra küçük küçük yeni saçlar görmeye başladım. Şu an dökülme neredeyse durdu. Saç ekimi de düşündüm ama önce bu süreçte şansımı denemek istedim. İyi ki sabretmişim.

Eşim bu süreçten geçti, o yüzden çok yakından şahit oldum. İlk başta dökülmenin mevsimsel olduğunu düşündük ama seyrelme barizdi. PRP yaptırdı, 3 seans sonunda çok az fark oldu ama en büyük değişim beslenme düzeni + düzenli dermaroller + doğal yağlarla bakım yaptıktan sonra geldi. Bir de kafaya takmamayı öğrenmek gerekiyor çünkü stres saçın en büyük düşmanı. Saç ekimi düşünüyorsan da bence araştır, ama önce toparlanma şansı varsa doğal yollarla biraz mücadele et derim. Çok geçmiş olsun 🌱

Geri
Üst Alt