Saçlarımın Uçları Sürekli Açılıyor, Kuaföre Gitmeden Çözüm Bulan Var mı?

Hilal Özveri

Kayıtlı Üye
Saçlarım uzadıkça uçlardaki açılma ve şekilsizlik daha da belirgin hale geldi. Her sabah aynaya baktığımda uçların sanki ayrı bir hayatı varmış gibi sağa sola döndüğünü görüyorum. Düzleştirsem bile birkaç saat sonra eski haline dönüyor. Sürekli kuaföre gidip kestirmek istemiyorum çünkü uzatma hedefim tamamen boşa gidiyor.

Nemlendirici krem, bakım yağı, şekillendirici… Aklıma gelen birçok ürünü denedim ama kalıcı bir çözüm bulmak oldukça zor. Bu durum moralimi de etkiliyor çünkü uçlardaki o dağınık görüntü hem bakımsız hem de cansız duruyor. Evde uygulanabilecek bir yöntem varsa çok işime yarar.

Saç uçlarının sürekli açılması için evde işe yarayan bir yöntem bulan oldu mu?

Benim saç uçlarım da sürekli dışa doğru dönüyordu. Saç kurutma yönümü değiştirdiğimde ciddi fark ettim. Aşağıdan değil yukarıdan üflemek uçların şekil bozulmasını artırıyormuş. Doğru yönlendirme bile çok etkiliyor.

Bendeki çözüm, duş sonrası çok az miktarda yağ içeren bir serum kullanmak oldu. Uçları yumuşattığı için gün içinde açılma çok daha az yaşanıyor. Fazla kullanınca ağırlaştırıyor ama doğru miktar mucize gibi geliyor.

Saç düzleştiricisini yüksek ısıda kullanınca uçlarım iyice bozuluyormuş. Isıyı düşürüp sadece kısa süre uygulayınca daha doğal durdu ve açılma azaldı. Isı ayarı sandığımdan daha önemliymiş.

Mikrofiber havluya geçince uçlardaki kabarma azaldı. Normal havlunun sürtünmesi saç yapısını bozuyormuş. Sadece havlu değiştirerek bile uçların daha sakin durduğunu görünce çok şaşırmıştım.

Benim çözümüm uçlara haftada bir yoğun nem maskesi yapmak oldu. Saç yeterince nemli olmadığında uçlar hemen formunu kaybediyor. Düzenli uygulayınca açılma bariz şekilde azaldı.

Geri
Üst Alt