Şampuan Saçı Sertleştiriyorsa Nasıl Yumuşatılır?

Melis Uçar

Kayıtlı Üye
Bazı şampuanları kullandıktan sonra saçım tertemiz oluyor ama aynı zamanda sert, kuru ve zor taranan bir hale geliyor. Duştan çıktığım anda saçlarım sanki bütün nemini kaybetmiş gibi hissediyor. İlk başta “temizlenmiştir, normaldir” diye düşündüm ama bu sertlik kalıcı olunca can sıkıcı olmaya başladı.

Özellikle hacim veren ya da kepeğe karşı olan şampuanlarda bunu daha çok yaşıyorum. Saç derim temiz ama saç boyları resmen saman gibi oluyor. Saç kremi kullansam biraz toparlanıyor ama bazen o da yeterli gelmiyor. Bu durumda sorun şampuanın kendisinde mi, yoksa benim kullanım şeklimde mi, bunu anlamaya çalışıyorum.

Bir yandan da şampuanı tamamen değiştirmek istemiyorum çünkü saç derime iyi geliyor. Ama saç boylarını bu kadar sertleştirmesi de beni rahatsız ediyor. Acaba maske, durulanmayan krem ya da başka desteklerle bu sertliği dengelemek mümkün mü, yoksa bu şampuanla devam etmek baştan hata mı?

Saçımın temiz ama aynı zamanda yumuşak ve canlı hissettirmesini istiyorum. İkisi bir arada mümkün mü, yoksa mutlaka birinden feragat mi etmek gerekiyor, bunu merak ediyorum.

Şampuan saçı sertleştiriyorsa nasıl yumuşatılır, bu durumu dengelemek için neler yapılabilir?

Ben sertleştiren şampuanları sadece diplere uyguluyorum. Saç boylarına değdirmemeye çalışınca sertlik ciddi şekilde azaldı.

Saçı sertleştiren şampuanlar saç derisini iyi temizler ama saç boylarını kurutabilir. Sadece diplere uygulamak, maske ve hafif bakım ürünleriyle dengelemek en doğru çözüm.

Geri
Üst Alt