Şampuanı Değiştirince Saçım Daha Çabuk Kirlenmeye Başladı, Bu Normal mi?

Güneş Gürel

Kayıtlı Üye
Geçen hafta rutinimi biraz yenilemek için farklı bir şampuana geçtim ve şaşırtıcı bir şekilde saçlarım eskisinden çok daha hızlı kirlenmeye başladı. Normalde iki güne rahat dayanırdı ama şimdi daha ertesi gün diplerde ağırlaşma hissediyorum. Sanki şampuan temizlemek yerine bir şeyler bırakıyormuş gibi bir his oluştu.

İçeriği daha doğal ve hafif olduğu için iyi gelir diye düşünmüştüm ama tam tersi oldu. Ürüne alışma süreci mi var yoksa saçım bu formülü sevmiyor mu, karar veremedim. Aynı durumu yaşayan varsa deneyimlerini okumak isterim çünkü boşuna deneme yanılmaya girmek istemiyorum.

Şampuan değişince saçın daha çabuk kirlenmesi sizce neden olur, böyle bir şey yaşayan oldu mu?

Ben aynı sorunu yaşadığımda şampuanın temizleyicilik gücünün düşük olduğunu öğrenmiştim. Saç derisi tam arınmayınca ertesi gün ağırlaşıyor. Biraz daha arındırıcı bir şampuana geçince sorun hemen düzeldi. Ürün seçimi çok etkiliyor gerçekten.

Bende sebep saçın yeni içeriğe alışamamasıymış. Yaklaşık bir hafta boyunca saçım hızlı kirlenmişti ama sonra denge oturdu. Eğer saçın çok hassas değilse birkaç gün daha deneyebilirsin. Sonra hâlâ düzelmiyorsa değiştirmek mantıklı.

Saçı fazla nemlendirici ürünlerle birlikte kullanınca aynı etkiyi ben de yaşamıştım. Diplerde birikme yapıyor ve kirlenmiş gibi hissediliyor. Kremleri biraz azaltınca saçım normale döndü. Belki senin saçında da ürün fazlalığı vardır.

Şampuanı tamamen durulamadığımı fark ettiğimde taşlar yerine oturdu. Köpüğü çok iyi arındırmayınca saç hem ağırlaşıyor hem yapışık duruyor. Durulama süresini uzatınca kirlenme hızı da azaldı. Basit ama etkili bir çözüm oldu.

Benim saçımda mevsim geçişi böyle tepkiler veriyor. Yeni şampuanla birleşince daha belirgin oluyor. Birkaç hafta sonra kendiliğinden düzeldi. Hava değişimi bile saç derisini etkiliyor bazen.

Geri
Üst Alt