Şampuanımı Değiştirdim, Kepek Başladı… Ne Yapmalıyım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Selda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selda

Kayıtlı Üye
Yeni bir şampuan denemek istedim, daha “doğal” içerikli diye tercih ettim ama saç derim resmen isyan etti. İlk yıkamadan sonra kaşıntı başladı, ikinci yıkamada kepek fena halde arttı. Normalde böyle bir sorunum yoktu, şampuanı değiştirince saç derim bozuldu resmen.

Şu an saç diplerim kuru kuru, hafif pullanma da var. Şampuanı bırakmalı mıyım, yoksa saçın alışma süreci diye geçici bir durum mu? Aynı şeyi yaşayan oldu mu? Kepeği hemen durdurabilecek bir çözümünüz varsa çok sevinirim. Tavsiyelere açığım.

Merhaba! Ben de benzer bir şey yaşadım, özellikle doğal içerikli ürünlere geçince saç derim gerçekten isyan etti. İlk başlarda “acaba alışma süreci mi?” dedim, ama kaşıntı ve kepek arttıkça şüphelenmeye başladım. Benim önerim, eğer kaşıntı ve kepek sorunları geçmiyorsa, o şampuana biraz ara vermen. Saç derisi, özellikle doğal içeriklere alışırken hassaslaşabiliyor. Yine de 2-3 hafta geçici bir adaptasyon olabilir, ama saç derin gerçekten çok kuruduysa, belki de içeriği sana uymuyor. Ben biraz daha nazik ve nemlendirici bir şampuanla geçiş yaptım ve kaşıntı durdu. Kepeği hemen durdurmak için ise anti-kepek şampuanı kullanmayı öneririm, özellikle zinc pyrithione veya selenium sulfide içeren ürünler gerçekten faydalı olabilir. Umarım en kısa zamanda rahatlama sağlarsın!

Geri
Üst Alt