Şampuanla Yüz Yıkanırsa Ne Olur? Deneyimleriniz Neler?

Selin

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Geçen gün banyoda küçük bir kriz yaşadım. Yüz yıkama jelim tamamen bitmişti ve o an yenisini almak için dışarı çıkma şansım yoktu. Ben de pratik bir çözüm olsun diye elimdeki şampuanla yüzümü yıkamayı denedim. İlk başta cildim gerçekten çok temizlenmiş gibi hissettim, sanki tüm yağlardan arınmış gibiydi. Ama aradan birkaç dakika geçince yüzümde garip bir gerginlik ve hafif bir yanma başladı. Normalde hassas cildim var, bu yüzden biraz tedirgin oldum.

Sonra düşündüm, şampuanların içeriği aslında saç ve saç derisine uygun olacak şekilde hazırlanıyor. Çoğunda sülfat ve parfüm gibi temizleme gücünü artıran ama cilde zarar verebilecek maddeler bulunuyor. Yüzümüz ise saç derisine göre daha ince ve narin, o yüzden fazla kuruyabiliyor. Benim yaşadığım gerginlik de muhtemelen bundan kaynaklandı.

Açıkçası merak ediyorum, siz böyle bir durumda hiç şampuanla yüzünüzü yıkadınız mı? Deneyimleriniz nasıldı, cildinizde nasıl etkiler bıraktı?

Benim de başıma gelmişti. evde sabun bitmişti, saç şampuanıyla yüzümü yıkadım. İlk dakikalarda mis gibi kokuyordu ama sonrasında cildim kupkuru oldu. Özellikle yanak bölgem pul pul döküldü. Bir daha yapmamaya karar verdim çünkü yüz jeliyle aradaki fark çok belirgin.

Ben spor sonrası üşenip şampuanla yüzümü yıkıyordum. o an serinletici bir his veriyor ama birkaç saat içinde yüzüm inanılmaz yağlanıyordu. Meğer şampuan saç derisinin yağ dengesine göre yapılmış. Cildim daha da dengesiz oldu. Artık çantamda mutlaka küçük bir yüz jeli taşıyorum.

Benim cildim oldukça hassas, bir kere denedim ve pişman oldum. Şampuanla yıkadıktan sonra cildim aşırı kurudu ve kızarıklık yaptı. Doktor da şampuanların yüz için uygun olmadığını söyledi. Şimdi hep hassas ciltlere özel temizleyici kullanıyorum, çok daha rahat hissediyorum.

Ben de birkaç kez şampuanla yüzümü yıkadım, özellikle seyahatlerde elimde başka ürün yokken. O an temiz gibi hissettirse de cildim hemen geriliyor ve bazen küçük sivilceler çıkıyor. Düzenli kullanmak kesinlikle iyi değil, ama çok acil durumlarda belki bir kerelik idare eder.

Geri
Üst Alt