Scrunchie Lastikler Saçı Kırar mı, Hangi Markalar Daha Yumuşak?

Elvan Demiroğlu

Kayıtlı Üye
Bir dönem her yerde scrunchie lastikler vardı — o kabarık, renkli kumaş kaplı tokalar. Başta sadece süs olarak takıyordum ama sonradan fark ettim ki saçımı diğer tokalara göre daha az çekiyor. Yine de emin olamıyorum; kimisi “saçı korur” diyor, kimisi “fazla sıkarsan fark etmeden telleri kırar” diyor. Gerçekten hangisi doğru?

Saçlarım ince telli olduğu için en küçük sürtünme bile kırık yapabiliyor. Geçenlerde bir mağazadan aldığım saten scrunchie’yi çok sevdim ama bir hafta sonra lastiği gevşedi. Başka bir markanınki daha sıkıydı ama bu kez de fazla bastırdı. Belki de kumaş kalitesi kadar iç lastiğin yapısı da önemli. Özellikle polyester yerine ipek veya viskon kumaş önerenler var. Ama markalar arasında ciddi fark gözlemledim.

Gerçekten saç dostu bir scrunchie var mı? Hangi markalar uzun ömürlü, hangileri yumuşak ama sağlam?

Kullananların deneyimlerini duymak isterim — çünkü ben artık hem şık hem zararsız bir toka arıyorum.

Çözüm
Saten scrunchie’ler genelde daha nazik oluyor ama iç lastiğin kalitesi de çok önemli. Ben “Kitsch” markasını kullanıyorum, hem şık hem dayanıklı. Saçı sıkmadan tutuyor. Uyurken bile takabiliyorum, kırılma olmuyor.
Scrunchie kullanıyorum ve saçımda kırık hiç kalmadı. En iyisi “Slip” markasının ipek scrunchie’si. Fiyatı biraz yüksek ama gerçekten fark yaratıyor. Sürtünme az olduğu için saç uçları yıpranmıyor. Ayrıca 2 yıldır hala formunu koruyor, gevşemedi.

Ben “H&M” scrunchie’leri seviyorum. Kumaşı yumuşak, lastiği sıkı ama saç çekmiyor. Polyester olanlar değil, pamuklu veya saten olanlar tercih edilmeli. Özellikle sıcak havalarda saçı terletmiyor, hafif hissediliyor.

Saten scrunchie’ler genelde daha nazik oluyor ama iç lastiğin kalitesi de çok önemli. Ben “Kitsch” markasını kullanıyorum, hem şık hem dayanıklı. Saçı sıkmadan tutuyor. Uyurken bile takabiliyorum, kırılma olmuyor.

Çözüm
Scrunchie seçerken dikiş yerlerine dikkat et. Sert dikişli olanlar saça zarar veriyor. Ben el yapımı saten tokaları tercih ediyorum, hem daha yumuşak hem de kişisel zevkine göre renk seçmek mümkün. Doğru kumaş seçimi her şey.

Benim saçım çok ince, o yüzden fazla kalın scrunchie’ler olmuyor. “Zara”nın minik saten scrunchie setini kullanıyorum. Yumuşak, hafif ve iz bırakmıyor. Ayrıca rengi solmuyor, uzun süre ilk günkü gibi kalıyor.

Geri
Üst Alt