Okuyan Hanım
Kayıtlı Üye
Uzun süre boyunca selülit kelimesi benim için sadece dergilerde okuduğum bir terimdi. Spor yapıyor, dengeli besleniyor ve hareketli bir yaşam sürüyordum. Ama otuzuma yaklaştığımda, özellikle masa başı işe başladıktan sonra bacaklarımda o pütürlü görüntüyle tanıştım. Önce önemsemedim. Sonra aynaya her baktığımda daha da görünür olmaya başladığını fark ettim. İnternette “selülit giderici krem”, “kuru fırçalama yöntemi”, “anti-selülit yağları” derken ne bulduysam denedim.
İşe yarayanlar oldu, özellikle masajla uygulanan kafein içerikli ürünler bir nebze fark yarattı. Ama en çok faydasını gördüğüm şey aslında temel bir alışkanlık değişikliği oldu: her gün düzenli yürüyüş yapmak. Bir de rafine şekeri bırakınca cildimin görünümünde ciddi bir iyileşme fark ettim. Gerçek şu ki selülit tamamen geçmiyor belki ama görünümünü azaltmak mümkün.
Sizce selülitle savaşta gerçekten işe yarayan bir yöntem var mı, yoksa her şey geçici mi?
İşe yarayanlar oldu, özellikle masajla uygulanan kafein içerikli ürünler bir nebze fark yarattı. Ama en çok faydasını gördüğüm şey aslında temel bir alışkanlık değişikliği oldu: her gün düzenli yürüyüş yapmak. Bir de rafine şekeri bırakınca cildimin görünümünde ciddi bir iyileşme fark ettim. Gerçek şu ki selülit tamamen geçmiyor belki ama görünümünü azaltmak mümkün.
Sizce selülitle savaşta gerçekten işe yarayan bir yöntem var mı, yoksa her şey geçici mi?