Selülit Gerçekten Geçer mi? Hangi Yöntemler İşe Yarıyor?

Okuyan Hanım

Kayıtlı Üye
Uzun süre boyunca selülit kelimesi benim için sadece dergilerde okuduğum bir terimdi. Spor yapıyor, dengeli besleniyor ve hareketli bir yaşam sürüyordum. Ama otuzuma yaklaştığımda, özellikle masa başı işe başladıktan sonra bacaklarımda o pütürlü görüntüyle tanıştım. Önce önemsemedim. Sonra aynaya her baktığımda daha da görünür olmaya başladığını fark ettim. İnternette “selülit giderici krem”, “kuru fırçalama yöntemi”, “anti-selülit yağları” derken ne bulduysam denedim.

İşe yarayanlar oldu, özellikle masajla uygulanan kafein içerikli ürünler bir nebze fark yarattı. Ama en çok faydasını gördüğüm şey aslında temel bir alışkanlık değişikliği oldu: her gün düzenli yürüyüş yapmak. Bir de rafine şekeri bırakınca cildimin görünümünde ciddi bir iyileşme fark ettim. Gerçek şu ki selülit tamamen geçmiyor belki ama görünümünü azaltmak mümkün.

Sizce selülitle savaşta gerçekten işe yarayan bir yöntem var mı, yoksa her şey geçici mi?

Ben 35 yaşındayım ve selülit konusuyla uzun yıllardır uğraşıyorum. Kalıcı olarak geçmiyor ama görünümünü azaltmak mümkün. Kuru fırçalama, sabah akşam yapılan soğuk duş ve bol su içme kombinasyonu cildimde ciddi fark yarattı. En önemlisi de sabır. Ürün ne olursa olsun, düzenli kullanım şart.

Oyla 0
Bana göre selülit sadece kozmetik ürünle geçmez. Ben lenf drenaj masajına başlamadan önce hiçbir şey işe yaramıyordu. Masajı haftada 1 yaptırıyorum, ayrıca yürüyüşe başladım. Şeker ve tuz tüketimini azalttıktan sonra gözle görülür bir iyileşme oldu. Herkesin vücudu farklı tepki veriyor ama temizlik, dolaşım ve su üçlüsü çok etkili.

Oyla 0
Geri
Üst Alt