Selülit İçin Evde Ne Uyguluyorsunuz, Gerçekten Etkili Olan Var mı?

Nazlı Turan

Kayıtlı Üye
Kabul ediyorum, vücudumla barışık biriyim ama özellikle yaz ayları yaklaştığında selülit görünümü beni rahatsız ediyor. Diz arkası ve kalça bölgemde portakal kabuğu gibi bir doku var. Çok belirgin değil ama fark edince gözüm hep oraya gidiyor. Spor yapmaya çalışıyorum, bol su içiyorum ama yine de tamamen geçmiyor.

İnternette yüzlerce yöntem var: kahve peelingi, kuru fırçalama, selülit masajı, hatta bazıları evde sargı yöntemi yapıyor. Hepsi “kesin çözüm” diyor ama hangisi gerçekten işe yarıyor bilmiyorum. Ben de bir süredir duş sonrası selülit kremiyle masaj yapıyorum ama etkisi sınırlı.

Bir arkadaşım “kafeinli ürünler gerçekten fark ettiriyor” dedi, bir diğeri “sadece masajla kan dolaşımını hızlandırmak bile yetiyor” diye anlattı. Ama sabır işi olduğu kesin.

Sizce evde selülit görünümünü azaltmak mümkün mü? Gerçekten işe yarayan bir yöntem ya da ürün kullandınız mı?

Ben kuru fırçalamayı düzenli yapıyorum. Duştan önce beş dakika kadar fırçalayıp sonra kafeinli krem sürüyorum. Üç haftada fark ettim, cilt daha sıkı ve pürüzsüz oldu. Düzenlilik çok önemli.

Oyla 0
Evde kahve peelingi yapıyorum. Zeytinyağı ve Türk kahvesi karıştırıp masajla uyguluyorum. Hem kan dolaşımını artırıyor hem de cilt daha canlı görünüyor. Düzenli yapılınca etkisi fark ediliyor.

Oyla 0
Kafeinli yağlar gerçekten işe yarıyor. Ben Weleda’nın huş yağıyla masaj yapıyorum. Duştan sonra uygulayınca cilt ısınıyor, zamanla görünüm yumuşuyor. Üç ayda gözle görülür fark oldu.

Oyla 0
Selülit için en etkili şey bol su ve hareket. Evde masaj yapıyorum ama yürüyüşle destekleyince daha iyi sonuç alıyorum. Ayrıca kuru fırçalamayı haftada birkaç kez yapmak da işe yarıyor.

Oyla 0
Ben retinol içeren vücut kremi kullanıyorum. Cilt yenilenmesini destekliyor, dokuyu düzgünleştiriyor. Selülit azaldı, cilt daha gergin oldu. Mucize değil ama düzenli kullanımda işe yarıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt