Sezon Modasına Uygun Saç Modeli Nasıl Seçilir?

Nermin

Kayıtlı Üye
Sezon modası denince aklıma artık sadece kıyafetler değil, saçlar da geliyor. Her sezon belli kesimler, renkler ve stiller ön plana çıkıyor. Sosyal medyada ya da kuaförlerin paylaşımlarında gördükçe insan ister istemez etkileniyor. Ama iş kendi saçıma gelince durup düşünüyorum: “Bu gerçekten bana uygun mu, yoksa sadece trend olduğu için mi hoşuma gidiyor?”

Daha önce sırf moda diye bir saç modeli denediğimde çok da mutlu olmadığımı hatırlıyorum. Başkalarında çok havalı duran bir kesim, bende ya yüzümü sert gösterdi ya da her gün uğraş gerektirdi. O yüzden artık sadece trend olanı değil, bana yakışanı bulmak istiyorum. Ama sezon modasını tamamen yok saymak da istemiyorum çünkü küçük dokunuşlarla daha güncel ve taze görünmek hoşuma gidiyor.

Saç tipim, yüz şeklim ve günlük hayatım arasında bir denge kurmaya çalışıyorum. Çok iddialı modeller bana göre değil ama sade bir kesimi de sezon havasına sokmak mümkün mü emin değilim. Trendi birebir uygulamak mı gerekir, yoksa ilham alıp uyarlamak mı daha doğru, bunu ayırt etmekte zorlanıyorum.

Sezonun saç modasına uyum sağlarken hem trend hem de kişiye yakışan bir saç modelini seçmenin yolu nedir?

Bence trendleri birebir kopyalamak yerine içlerinden sana uyanı seçmek en mantıklısı. Ben bu sezonun modası olan yumuşak katları denedim ama uzunluğu aynı bıraktım. Hem güncel durdu hem de bana uygun oldu.

Oyla 0
Ben sezon modasına bakıyorum ama son kararı saç tipime göre veriyorum. İnce telli saçım olduğu için bazı trend kesimlerden bilinçli olarak uzak duruyorum. Moda geçici, saçla yaşamak kalıcı.

Oyla 0
Kuaförümle birlikte karar vermek benim için dönüm noktası oldu. Sezon trendlerini bana göre uyarladı. O zaman anladım ki moda bir rehber, kural değilmiş.

Oyla 0
Ben küçük detaylarla trend yakalamayı seviyorum. Kesimi tamamen değiştirmek yerine perçem, kat ya da ayrım yeriyle sezon havası katmak daha risksiz geliyor.

Oyla 0
Bence en önemlisi kendini o saçla rahat hissetmek. Trend olsa bile sana ait durmuyorsa zoraki görünüyor. Moda, seni yansıttığında güzel.

Oyla 0
Geri
Üst Alt