Sık Oje Kullanımı Tırnakları Zayıflatır Mı?

Zehra Günaydın

Kayıtlı Üye
Benim için oje sürmek neredeyse terapi gibi. Renk seçmek, dikkatlice sürmek, o an dünyayla bağımı kesmek gibi. Ama son aylarda tırnaklarım çok kırılgan hale geldi. En ufak darbede çatlıyor, bazen ikiye ayrılıyor.

Eskiden ne kadar uzatırsam uzatayım dayanıklı olurdu. Şimdi sürekli kısacık kesmek zorunda kalıyorum. Acaba her hafta oje değiştiriyor olmam mı neden? Yoksa kullandığım asetonlar mı fazla sert? Artık gerçekten tırnaklarım “yorgun” gibi.

Biraz ara vermeyi denedim ama tırnaklarımda oje olmayınca kendimi eksik hissediyorum.

Gerçekten sık oje sürmek tırnakları zayıflatıyor mu, yoksa benim bakımım mı yetersiz?

Evet, kesinlikle zayıflatıyor. Ben de her gün değiştiriyordum, sonra fark ettim ki tırnaklarım kağıt gibi incelmiş. Haftada bir gün oje tatili yapmaya başladım. Bu sırada tırnak yağı ve kremle bakım yapıyorum. Artık daha dayanıklı hale geldiler, hem de eskisi kadar soyulmuyorlar.

Oyla 0
Bence tamamen asetonla ilgili. Aseton tırnak tabakasındaki doğal yağı yok ediyor. Ben artık asetonsuz temizleyici kullanıyorum. Oje sürmek değil ama sürekli çıkar-sür döngüsü gerçekten yoruyor. En azından birkaç gün boş bırakmak iyi geliyor.

Oyla 0
Ben de oje sürmeden duramayanlardanım. Ama şunu fark ettim, oje öncesi baz kullanmak ve tırnağı iyice nemlendirmek fark yaratıyor. Kuruyan tırnak hemen kırılıyor. Şimdi her sürmeden önce Hindistan cevizi yağıyla masaj yapıyorum, ciddi fark etti.

Oyla 0
Tırnaklar aslında nefes almaz diyorlar ama sürekli kapalı kaldığında yüzey yapısı değişiyor. Hele bazı ojelerin içeriği çok sert kimyasallar dolu. Ben temiz içerikli markalara geçtim, eskisi kadar sorun yaşamıyorum. Biraz ürün seçimiyle ilgili bence.

Oyla 0
Sık oje sürmek bazen sadece dış etki değil, içsel bir eksikliğin de göstergesi olabiliyor. Benim tırnaklarım da sürekli kırılıyordu, meğer kalsiyum düşüklüğüm varmış. Takviye alınca toparladı. Yani her zaman dıştan çözülmüyor mesele.

Oyla 0
Geri
Üst Alt