Sivilce İzleri İçin En Etkili Tedavi Hangisi? Lazer Mi, Kimyasal Peeling Mi?

İlayda

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,
Ergenlik döneminden kalma sivilce izleri uzun zamandır en büyük cilt problemim. Zamanla biraz hafiflediler ama özellikle ışık vurduğunda yüzümdeki çukurlar ve pürüzler belli oluyor. Kremler, serumlar, hatta evde dermaroller bile denedim ama derin izlerde neredeyse hiçbir fark olmadı. Araştırmalarımda en çok karşıma çıkan iki yöntem fraksiyonel lazer ve kimyasal peeling oldu.

Fraksiyonel lazerin cildin alt tabakasında kolajen üretimini tetikleyerek izleri içeriden doldurduğunu, kimyasal peelingin ise cildin üst tabakasını soyarak daha pürüzsüz bir görünüm sağladığını öğrendim. Lazer genelde daha derin izlerde öneriliyor ve 3-5 seans arası uygulanıyor. Kimyasal peeling ise daha yüzeysel izlerde ve cilt tonunu eşitlemekte başarılıymış. Tabii iki yöntemin de işlem sonrası kızarıklık, kabuklanma gibi geçici etkileri olabiliyor.

Açıkçası karar vermekte zorlanıyorum çünkü lazer daha pahalı ama kalıcı sonuç sağladığını söyleyen çok. Peeling ise daha uygun fiyatlı ama derin izlerde etkisinin sınırlı olabileceği yazıyor.

Peki sizin tecrübenize göre sivilce izleri için gerçekten en etkili tedavi hangisi oldu?

Ben 5 seans fraksiyonel lazer yaptırdım. İlk iki seansta çok fark etmedi ama dördüncü seanstan sonra izlerde gözle görülür bir düzelme oldu. Cildim daha pürüzsüz, makyaj daha güzel duruyor. Ancak işlem sonrası 3-4 gün kızarıklık oluyor, dikkat etmek gerekiyor. Yılda bir tekrarlamak kalıcılığı artırıyor.

Oyla 0
Ben kimyasal peeling tercih ettim çünkü izlerim yüzeysel sayılırdı. 6 seans yaptırdım, cildim daha parlak ve canlı oldu, renk eşitsizlikleri düzeldi. Ancak derin izlerde çok etkili olmadı. Yeni sivilce izleri ve lekelere daha iyi geliyor diyebilirim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt