Sivilce İzleri Nasıl Yok Edilir?

Hale Aydın

Kayıtlı Üye
Aktif sivilcelerim büyük ölçüde azaldı ama geride bıraktıkları izler beni daha çok rahatsız ediyor. Özellikle yanaklarımda kırmızı ve kahverengi lekeler var. Bazıları zamanla açılıyor gibi ama bazıları aylarca kalıyor. Bir de hafif çukur şeklinde izler oluşmaya başladı ve bu beni daha çok korkutuyor.

İnternette sivilce izi için asitler, C vitamini, retinol, lazer, mikro iğneleme gibi bir sürü yöntem öneriliyor. Hangisi leke için, hangisi çukur iz için uygun tam ayırt edemiyorum. Yanlış bir işlem yaptırıp daha kötü bir görüntü oluşmasından çekiniyorum.

Sabırlı olmam gerektiğini biliyorum ama gerçekten kalıcı olarak yok olur mu emin değilim. Evde düzenli bakım yeterli mi, yoksa mutlaka dermatolojik işlem mi gerekiyor karar veremiyorum.

Sivilce sonrası oluşan lekeler ve çukur izler tamamen yok edilebilir mi, en etkili yöntem nedir?

Benim kırmızı lekelerim zamanla ve düzenli güneş korumasıyla açıldı. C vitamini ve hafif asitler işe yaradı ama en az 4-5 ay sürdü. Sabır gerekiyor gerçekten.

Oyla 0
Çukur izler için evde krem pek yeterli olmuyor. Ben mikro iğneleme yaptırdım, birkaç seans sonrası belirgin düzelme oldu. Tamamen sıfır olmadı ama ciddi fark var.

Oyla 0
Retinol düzenli kullanıldığında hem lekelere hem de cilt yenilenmesine katkı sağlıyor. Ama yavaş başlamak gerekiyor, yoksa tahriş edebiliyor.

Oyla 0
Ben lazer yaptırdım ama öncesinde dermatolog cilt tipime uygun olup olmadığını değerlendirdi. Her iz tipi için aynı işlem uygun değilmiş. O yüzden önce doğru teşhis önemli.

Oyla 0
En önemli şey yeni sivilce çıkışını kontrol altına almak. Ben aktif akneler devam ederken iz tedavisine başladım, pek verim alamadım. Önce akne kontrolü, sonra iz tedavisi daha mantıklı oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt