Sivilcelerim Geçse Bile İzi Kalıyor, Ne Yaparsam Yapayım Cildim Toparlanmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Burcu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Burcu

Kayıtlı Üye
Artık aktif sivilce problemim azaldı ama bu kez de izleriyle uğraşıyorum. Özellikle yanaklarımda ve çene bölgemde geçmiş sivilcelerin bıraktığı kahverengi lekeler kaldı, ne yapsam geçmiyor. Cilt tonum çok eşitsiz duruyor, makyaj bile tam oturmuyor çünkü yüzeyde pürüz var. Fondöten sürüyorum ama cilt onu emiyor gibi; kapatmıyor, daha da belirginleştiriyor sanki.

C vitamini serumu denedim, belki işe yarar diye ama bende kızarıklık yaptı, bırakmak zorunda kaldım. Artık doğal içeriklere yönelmek istiyorum ama ne gerçekten işe yarıyor, ne zarar verir anlamak çok zor.

Bu lekelerle başa çıkmayı başarabilen biri varsa, deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Cildime aynada bakıp huzurla gülümsemek… şu aralar hayal gibi geliyor.

Benim de tam aynı bölgelerde izler kaldı, özellikle yanaklar kabartılı ve koyuydu. C vitamini bende de tahriş yaptı ama niasinamid içerikli serum gerçekten iyi geldi. Sabah akşam düzenli kullandım, 1 ayda bile tonu biraz toparladı. Ek olarak yeşil kil maskesi haftada 1 yapıyorum, pürüz hissi azalınca fondöten daha düzgün durmaya başladı. Vazgeçme, zamanla cilt sakinleşiyor.

Bende kahverengi lekelerle başa çıkmada en etkili olan şey azelaik asit oldu. Nazik ama etkili; hem tonu eşitliyor hem pütürleri azaltıyor. Doğal içerik arıyorsan meyan kökü özlü ürünlere bak, cilt aydınlatıcı etkisi var ve tahriş etmiyor. Bir de gece yastığını sık değiştir, fark etmiyor gibi geliyor ama cildi çok etkiliyor. Sabırla devam et, cildin yeniden ışıldıyor bir noktada.

Geri
Üst Alt