Siyah Saçı Mavi Yapmak Mümkün mü? Deneyenler Hangi Yöntemleri Kullanıyor?

Heidi

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Uzun süredir saç rengimi değiştirmek istiyorum. Özellikle siyah saçlarım var ve aklımda hep canlı bir mavi saç rengi denemek vardı. Fakat araştırdığımda siyah saçın direkt maviye boyanmasının çok zor olduğunu öğrendim. Çoğu kuaför önce açıcı uygulanması gerektiğini söylüyor. Açıcı kullanmadan yapılan boyaların ya hiç tutmadığını ya da sadece ışıkta belli olduğunu yazmışlar.

Benim kafamda bazı sorular var:
  • Siyah saçı açmadan mavi boya tutar mı?
  • Açıcı kullanıldığında saç çok mu yıpranıyor?
  • Evde yapılabilir mi yoksa mutlaka profesyonel kuaför müdahalesi mi gerekli?
Bazı markaların “siyah saçta bile görünen mavi tonları” çıkardığını duydum ama yorumlar hep farklı. Kimisi memnun, kimisi “boşa uğraşmayın” diyor. Benim amacım kısa süreli değil, uzun süre kalıcı bir mavi saç rengi elde etmek.

Açıkçası saç sağlığımı da kaybetmek istemiyorum. Daha önce saçımı hiç açtırmadım, o yüzden zarar görmesinden korkuyorum. Bu konuda tecrübeli olanların deneyimlerini çok merak ediyorum.

Aranızda siyah saçını maviye boyatan veya evde deneyen var mı? Hangi boya markalarını veya yöntemleri kullandınız, sonuçtan memnun kaldınız mı?

Ben siyah saçlarımı açıcı kullanmadan maviye boyamıştım, ama maalesef sadece güneş ışığında belli oldu. İç mekânda saçım hâlâ siyah gibi duruyordu. Daha sonra kuaförde açtırdım, o zaman gerçekten istediğim mavi tonu ortaya çıktı. Açıcı biraz yıpratıyor ama iyi bir bakım maskesiyle toparlamak mümkün.

Oyla 0
Benim saçlarım da simsiyah ve evde açıcıyla maviye boyamaya çalıştım. Renk çıktı ama istediğim parlak mavi değil, daha çok koyu lacivert oldu. Kuaförde yaptırınca çok daha canlı oldu. Bence evde uğraşmaya değmez. Profesyonel uygulamada hem renk daha iyi oturuyor hem de saç daha az zarar görüyor.

Oyla 0
Ben direkt mavi saç boyası denedim, sonuç hayal kırıklığı oldu. Saçımda sadece hafif bir mavi parıltı oldu. Sonradan öğrendim ki siyah saç mutlaka açılmalı. Açıcı sonrası istediğim mavi tonu yakaladım. Tek tavsiyem, açıcı sonrası mutlaka düzenli nem maskesi yapmak.

Oyla 0
Ben 1 yıldır saçımı mavi kullanıyorum. Siyah saçımı kuaförde önce açtılar, sonra üzerine mavi boya uyguladılar. İlk başta çok korktum ama kaliteli ürünlerle yapıldığında saç tamamen yanmıyor. Sonrasında keratin bakımı yaptırdım ve yumuşaklığını korudum. Eğer gerçekten canlı mavi istiyorsan açıcı şart. Boya markası olarak da profesyonel kuaför boyaları çok daha kalıcı oluyor. Ev boyaları çabuk akıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt