Siyah Saçımı Açık Renge Boyatmak İstiyorum, Çok Zarar Görür Mü?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Duygu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Duygu

Kayıtlı Üye
Siyah saçtan açık renklere geçmek isteyen birçok kişi ilk olarak “Saçım çok yıpranır mı?” diye düşünüyor. Bu aslında çok haklı bir kaygı çünkü siyah saç pigment açısından en yoğun renklerden biridir. Açık tonlara geçmek için saçın birkaç kez açıcıyla işlem görmesi gerekir.

Saç açma işlemi doğru ürünlerle yapılmazsa saç tellerinde kırılma, kuruma ve elastikiyet kaybı yaşanabilir. Bu nedenle profesyonel bir kuaför desteği almak çok önemlidir. Evde yapılan denemeler genellikle hüsranla sonuçlanır.

Açık renge geçmek istiyorsanız öncelikle sabırlı olmalısınız. Tek seansta platin sarısına geçmek yerine, aşamalı şekilde karamel, bal köpüğü veya açık kahve tonlarına geçiş yapabilirsiniz. Bu yöntem hem saçın sağlığını korur hem de renk değişimini daha doğal hale getirir.

Ayrıca açma işleminden sonra saçınızı mutlaka yoğun nemlendirici maskelerle beslemeli, ısı kullanımını azaltmalı ve düzenli bakım yaptırmalısınız. Böylece saç renginiz istediğiniz tona gelirken sağlığını da kaybetmez.

Sizce siyah saçtan açık renge geçmek için kademeli geçiş mi yoksa tek seferde açma işlemi mi daha mantıklı?

Benim saçım da uzun süre siyahtı, sonradan bal köpüğüne açtırdım. Tek seansta açtırmadım, üç seferde kademeli açtık. Bu sayede saçım fazla yıpranmadı. Tabii biraz kuruluk oldu ama düzenli bakım maskeleriyle toparladım. Eğer sabırlı olursanız açık renge geçiş çok daha sağlıklı oluyor.

Oyla 0
Ben tek seansta küllü sarıya açtırmıştım ve hayatımın en büyük hatası oldu. Saçlarım lastik gibi uzuyor, sürekli kırılıyordu. Birkaç ay sonra kestirmek zorunda kaldım. O yüzden siyah saçtan açık renge geçmek isteyenlere tavsiyem kesinlikle kademeli olarak açtırmaları. Sabırlı olmak en önemlisi.

Oyla 0
Siyah saçtan balyajla geçiş yapmıştım. Dipler koyu kaldığı için saç çok daha sağlıklı görünüyordu. Böylece sürekli açıcı kullanmaya gerek kalmıyor. Zamanla tüm saçım açık tona döndü. Çok fazla zarar görmeden rengimi değiştirebildim. Bence balyaj ya da ombre yöntemi siyah saçtan çıkmak isteyenler için en iyi yol.

Oyla 0
Siyah saçtan çıkmak gerçekten zor. Ben önce çikolata kahveye boyattım, daha sonra karamele geçtim. Her adımda saçım biraz açıldı ama çok zarar görmedi. Bu yöntem hem daha ekonomik hem de saçın dayanıklılığını koruyor. Saç açtırmak isteyen herkese tavsiyem: sabırlı olun, acele etmeyin.

Oyla 0
Ben siyah saçtan platin sarıya geçmiştim. Evet, saçım yandı ama hala pişman değilim çünkü o dönemde çok dikkat çekiyordu. Tabii bakımına inanılmaz para ve zaman harcadım. Eğer bu zahmete girmek istemiyorsanız bence hiç bulaşmayın. Ama gerçekten çok istiyorsanız iyi bir kuaförle çalışmak şart.

Oyla 0
Geri
Üst Alt