SLS ve Paraben İçermeyen Şampuan Kullananlar Tavsiye Verebilir Mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yahya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yahya

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Son aylarda saç dökülmem ve saç derimdeki hassasiyet artınca şampuanların içeriklerine dikkat etmeye başladım. Özellikle SLS (sülfat) ve paraben gibi maddelerin saç derisini kuruttuğunu, tahriş ettiğini okudum. Hatta uzun vadede saç köklerini zayıflattığı söyleniyor. Bu yüzden artık SLS ve paraben içermeyen şampuanlara yönelmeyi düşünüyorum.

Araştırmalarımda birçok markanın “sülfatsız” veya “parabensiz” etiketiyle ürün çıkardığını gördüm. Ancak kafamı karıştıran nokta şu: Bazı kullanıcılar bu ürünlerin saçlarını fazla kuruttuğunu söylüyor. Kimisi de “normal şampuanlara göre köpürmüyor, sanki temizlemiyor” diye şikayet ediyor. Öte yandan memnun kalanlar da var; saçlarının daha canlı, daha sağlıklı olduğunu anlatıyorlar.

Benim saç tipim ince telli, hızlı yağlanıyor. O yüzden hem saç derisini tahriş etmeyecek hem de yağ dengesini koruyacak bir ürün arıyorum. SLS ve paraben içermeyen şampuan kullanan varsa, hangi markadan memnun kaldı? Uzun süreli kullanımda gerçekten fark yarattı mı?

Yaklaşık 8 aydır sülfatsız şampuan kullanıyorum. İlk başta köpürmediği için alışamadım, “acaba temizlemiyor mu?” diye düşündüm. Ama 2-3 hafta sonra saç derim toparlandı, kaşıntı azaldı. Şu an saç tellerim daha güçlü görünüyor. Özellikle hassas saç derisine sahip olanlara kesinlikle tavsiye ederim.

Benim saçım yağlı olduğu için SLS’siz şampuanlara mesafeliydim. Sonra denedim ve şaşırdım. Saç derimi kurutmadı, tam tersine yağ dengesini korudu. Bioxcin’in sülfatsız serisi bende işe yaradı. Düzenli kullandıkça dökülme de azaldı. Paraben içermemesi içimi rahatlattı. Tek eksi yanı biraz pahalı olması.

Bir dermatoloğun önerisiyle Vichy Dercos’un parabensiz versiyonunu kullandım. Saç dökülmemi ciddi şekilde azalttı. Ayrıca saç derimde kızarıklık vardı, o da geçti. Köpürmesi diğer şampuanlara göre az ama alışınca sorun olmuyor. Uzun vadede saç derisini daha sağlıklı tutuyor. Bence farkı hissettiriyor.

Benim için sülfatsız şampuanlara geçiş biraz sancılı oldu. İlk 1 ay saçım yağlı kaldı, sanki hiç temizlenmemiş gibi hissettim. Ama devam ettikçe saç derim alıştı. 3. aydan sonra saçlarım daha parlak oldu. Şu an kesinlikle geri dönmem. Özellikle dökülme sorunu yaşayanlara faydalı olabilir.

Ben farklı markalar denedim, en çok memnun kaldığım OGX oldu. Hindistancevizi yağı bazlı sülfatsız şampuanını kullandım. Saçımı ağırlaştırmadı, aksine yumuşattı. Parabensiz olması da içimi rahatlattı. Düzenli kullanımda saçlarımın sağlığına gerçekten katkı sağladı. Kimyasal yükten uzak kalmak bana iyi geldi.

Geri
Üst Alt