Saç Bakımında Kimyasal İçermeyen Set Önerisi

Bilal Şanslı

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda saç dökülmem arttı, saçlarım da mat görünmeye başladı. Piyasadaki şampuan ve serumların çoğu sülfat, paraben, silikon gibi kimyasallar içeriyor. Birkaçını kullandım ama saç derimde tahriş, kuruluk ve kaşıntı yaptı. Artık saç bakımında daha doğal, kimyasal içermeyen setler arıyorum.

Araştırırken bitkisel özlü şampuan ve serumlardan bahsedildiğini gördüm. Özellikle aloe vera, biberiye, argan yağı, hindistancevizi yağı içeren ürünlerin saç köklerini beslediği, saç tellerini kalınlaştırdığı söyleniyor. Ama doğal yazan her ürün gerçekten doğal mı, işte orada kafam karışıyor. Ambalajında “organik” yazıyor ama içerik listesine bakınca yine de kimyasal katkılar görüyorum.

Benim için önemli olan şey, hem saç derisini rahatlatacak hem de dökülmeyi azaltacak bir bakım seti bulmak. Eğer mümkünse şampuan + serum + losyon kombinasyonu olan bir set arıyorum. Daha önce böyle ürünler deneyip memnun kalan var mı? Özellikle kimyasal içermeyen set önerileriniz olursa çok işime yarar.

Geçen yıl saç dökülmem arttığında aktardan aldığım bitkisel şampuan seti denedim. İçinde biberiye ve ısırgan özü vardı. Yanında da küçük bir saç serumu veriyorlardı. İlk başta kokusu garip gelmişti ama saç derim kısa sürede rahatladı. Yaklaşık 4 ay düzenli kullandım, dökülmem ciddi şekilde azaldı. Kimyasal içermemesi büyük avantaj, çünkü tahriş yapmadı. Bence doğal içerikli setler sabırla kullanıldığında gerçekten faydalı.

Oyla 0
Kardeşim uzun süredir organik sertifikalı bir şampuan ve serum seti kullanıyor. İçinde ne sülfat ne de paraben var. Saçları sürekli yağlı görünürdü, bu setle birlikte yağlanması dengelendi. Ben de denemek için kullandım, saç derim çok rahatladı. Kokusu da sentetik değil, tamamen bitkisel. Kimyasal içermeyen ürünler biraz pahalı ama uzun vadede saç sağlığı için değer. Özellikle hassas saç derisi olanlara kesinlikle öneririm.

Oyla 0
Benim cildim çok hassas olduğu için normal şampuanlar bana iyi gelmiyordu. Sonra hindistancevizi yağı bazlı bir bakım seti buldum. İçinde doğal yağlar ve bitkisel özler vardı. Düzenli kullanınca saçım daha parlak ve yumuşak hale geldi. En önemlisi saç derimdeki kaşıntı tamamen geçti. Bu setle anladım ki kimyasal içermeyen ürünler sadece saç için değil, saç derisi sağlığı için de çok önemli.

Oyla 0
Bir arkadaşım bana hediye olarak aloe vera içerikli bir bakım seti getirmişti. Şampuanı, saç kremi ve serumu vardı. 2 ay boyunca düzenli kullandım. En çok fark ettiğim şey saç derimdeki nem dengesinin sağlanması oldu. Eskiden çok kuruyordu ama bu set sayesinde hem dökülme azaldı hem de saçım daha canlı göründü. Kimyasal içermemesi içimi rahatlattı, çünkü yan etki yaşamadım.

Oyla 0
Ben uzun araştırmalardan sonra organik kozmetik sertifikalı bir markanın setini tercih ettim. İçinde şampuan, serum ve saç spreyi vardı. Kullanım talimatına göre hareket ettim ve 3. aydan sonra saçlarımın güçlendiğini fark ettim. Kimyasal ürünler kısa vadede etki gösteriyor gibi ama uzun vadede yıpratıyor. Doğal setler sabır istiyor ama kalıcı sonuç veriyor. Benim için en faydalı yatırım oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt