Saç Bakımında Biberiye Yağı Gerçekten Saç Çıkmasını Destekler mi?

Simay Balcı

Kayıtlı Üye
Son birkaç aydır aynaya baktığımda saçlarımın ön kısmında boşluklar fark etmeye başladım. Ne dökülme çok yoğun ne de kellik gibi ama o açıklıklar can sıkıcı. İnternette ne kadar araştırma yaptıysam, herkes biberiye yağını övüyor. Saç köklerini canlandırdığı, yeni saç çıkışını desteklediği söyleniyor. Ama bir yandan “yanlış kullanırsan tahriş eder” diyenler de var.

Bir arkadaşım, yağın doğrudan değil, taşıyıcı yağla karıştırılarak uygulanması gerektiğini söyledi. Denedim: zeytinyağına birkaç damla ekledim, diplerime masaj yaparak sürdüm. O ferahlatıcı hissi hâlâ hatırlıyorum. Sanki kafa derim nefes aldı. Yine de emin olamıyorum; bu etki sadece geçici bir rahatlama mı yoksa gerçekten saç köklerini uyandıran bir bakım mı?

Deneyip faydasını gören var mı? Biberiye yağını ne sıklıkla ve hangi oranla kullanmak en doğru olur sizce?

Çözüm
Ben haftada bir kullanıyorum, daha sık yaptığımda saç derim kurudu. Zeytinyağıyla karıştırmak doğru seçim, tahrişi engelliyor. Üç haftada saçımın daha dolgun göründüğünü fark ettim. Etki kalıcı oluyor, yeter ki düzeni bozma.
Biberiye yağı saç çıkışında fark yaratıyor ama sabır istiyor. Ben 2 ay boyunca haftada iki kez kullandım. Taşıyıcı olarak jojoba yağıyla karıştırıyorum, dip masajı yapıyorum. Bir ay sonra minik bebek saçlar belirdi. Tahrişi önlemek için oran çok önemli: 5 damla yeterli.

Yağın etkisini artırmak için biberiye suyu da hazırlıyorum. Bitkiyi kaynatıp soğutuyorum, durulama suyu olarak kullanıyorum. Ferahlatıcı etkisi harika. Düzenli yaptığında hem dökülme azalıyor hem yeni saçlar çıkıyor, özellikle saç çizgisi belirginleşiyor.

Ben haftada bir kullanıyorum, daha sık yaptığımda saç derim kurudu. Zeytinyağıyla karıştırmak doğru seçim, tahrişi engelliyor. Üç haftada saçımın daha dolgun göründüğünü fark ettim. Etki kalıcı oluyor, yeter ki düzeni bozma.

Çözüm
Biberiye yağı uyguladıktan sonra saçımı sıcak havluyla sarıyorum. Bu, gözenekleri açıyor ve yağın emilimini artırıyor. Sonrasında ılık suyla duruluyorum, saçımda canlılık hissi hemen oluşuyor. Yavaş ama kalıcı bir etki sağlıyor.

Ben doğrudan yağı kullanmak yerine birkaç damlasını şampuanıma karıştırıyorum. Her yıkamada etkisini gösteriyor. Saçlarım daha güçlü çıkıyor, kırıklar da azaldı. Özellikle mevsim geçişlerinde çok faydalı oldu.

Geri
Üst Alt