Nazlı Özbek
Kayıtlı Üye
Elma sirkesini mutfakta yıllardır kullanıyorum ama saç bakımında işe yaradığını duyduğumda önce biraz şüpheyle yaklaştım. “Sirke sonuçta, saç yakmaz mı?” diye düşündüm. Yine de dayanamadım, internette herkesin övdüğü tarifleri okudum ve denemeye karar verdim. İlk denememde sirkeden çok koymuşum, kokusu gün boyu gitmedi. Ama doğru oranı bulunca fark inanılmazdı. Saçım sanki haftalardır temizlenmemiş kalıntılardan kurtulmuş gibiydi.
Sirkenin asidik yapısı sayesinde saç derisini arındırdığı, pH dengesini düzenlediği söyleniyor. Gerçekten de uygulamadan sonra saçlarım daha yumuşak, daha parlak ve hacimli görünmeye başladı. Ancak fazla kullanınca kurutabileceğini okudum. Bu yüzden ne sıklıkta yapılması gerektiği konusunda emin değilim.
Elma sirkesi gerçekten bu kadar faydalı mı? Yoksa yanlış uygulandığında zararlı hale gelir mi?
Kullananlar varsa, doğru oranı ve sıklığı paylaşabilir mi?
Sirkenin asidik yapısı sayesinde saç derisini arındırdığı, pH dengesini düzenlediği söyleniyor. Gerçekten de uygulamadan sonra saçlarım daha yumuşak, daha parlak ve hacimli görünmeye başladı. Ancak fazla kullanınca kurutabileceğini okudum. Bu yüzden ne sıklıkta yapılması gerektiği konusunda emin değilim.
Elma sirkesi gerçekten bu kadar faydalı mı? Yoksa yanlış uygulandığında zararlı hale gelir mi?
Kullananlar varsa, doğru oranı ve sıklığı paylaşabilir mi?