Sonbaharda Saçlarım Daha Çok Dökülüyor, Normal Mi?

Bilge Şenses

Kayıtlı Üye
Sonbahar geldiğinde saçlarımla ilgili aynı döngüyü tekrar yaşıyorum gibi hissediyorum. Havalar serinlemeye başlıyor, kıyafetler değişiyor derken saç dökülmem de gözle görülür şekilde artıyor. Duşta giderken daha fazla saç görüyorum, tararken elimde kalanlar moralimi bozuyor. Normalde dökülen saç bu dönemde sanki iki katına çıkmış gibi geliyor.

İnsan ister istemez endişeleniyor. “Bu mevsimsel mi, yoksa bir sorun mu var” sorusu sürekli aklımda dönüyor. Çevremdekiler bunun çok yaygın olduğunu söylüyor ama dökülmeyi yaşayan kişi olunca iç rahat olmuyor. Saçlarımı topladığımda daha ince hissediyorum, hacim de biraz kayboluyor gibi.

Bu dönemde ekstra bakım yapmaya çalışıyorum ama bazen fazla ürün kullanmak durumu daha kötü hale getiriyor. Bir yandan da hiçbir şey yapmadan beklemek zor geliyor. Saç dökülmesi psikolojik olarak da etkiliyor insanı, aynaya baktıkça daha çok takılır hale geliyorsun.

Asıl merak ettiğim şey şu: Sonbaharda yaşanan bu dökülme gerçekten geçici mi? Daha önce bunu yaşayıp sonra saçları toparlayanlar var mı, yoksa bu döngü her yıl böyle mi devam ediyor?

Sonbaharda saç dökülmesinin artması gerçekten normal mi, bunu yaşayanlar sonra saçlarının toparladığını gördü mü?

Bende her sonbaharda aynı dökülme oluyor. İlk yıllarda çok korkmuştum ama artık bunun bana özgü bir döngü olduğunu kabul ettim. Yaklaşık 1–1,5 ay sürüyor, sonra dökülme belirgin şekilde azalıyor. Saçlarım da zamanla eski dolgunluğuna dönüyor.

Sonbahar dökülmesi bende de net şekilde var. Özellikle duşta daha fazla fark ediyorum. Ama saç çizgimde ya da ayrım yerinde açılma olmadığı sürece bunun geçici olduğunu düşünüyorum. Kendime bunu hatırlatınca daha rahat ediyorum.

Benim saçlarım ince telli olduğu için dökülme çok dramatik görünüyor. Sonbaharda bu daha da artıyor. Ama birkaç ay sonra yeni saçlar çıkmaya başladığını fark ediyorum. O dönem sabırlı olmak gerçekten önemli.

Sonbaharda dökülme yaşayınca hemen ürün değiştirmeye başlardım. Sonra bunun durumu daha da karıştırdığını fark ettim. Şimdi rutini bozmadığımda saçlarım daha çabuk toparlıyor.

Bence bu dökülme gerçekten mevsimsel. Ben artık bu dönemi “geçiş süreci” gibi görüyorum. Saçı zorlamamaya çalışıyorum, sıkı toplamıyorum. Birkaç ay sonra dökülme kendi kendine azalıyor.

Geri
Üst Alt