Sonbaharda Artan Saç Dökülmesi Ne Kadar Sürede Normalleşiyor?

Nuket Atabey

Kayıtlı Üye
Sonbahar geldiği anda saç dökülmemin artması artık klasik hale geldi ama bu yıl sanki her zamankinden daha yoğun yaşıyorum. Duş sonrası süzgeç doluyor, tararken de eskisinden daha fazla saç geliyor. “Mevsimsel dökülme, geçer” diyen çok ama ne kadar sürede normale dönmesi gerektiğini kimse net söylemiyor.

Bazen birkaç hafta sürer diyenler var, bazen de aylarca devam ettiğini söyleyenleri okuyorum. Bu da beni daha çok strese sokuyor. Çünkü uzadıkça “acaba bu gerçekten mevsimsel mi, yoksa başka bir sorun mu var” diye düşünmeye başlıyorum. Saçlarım zaten ince telli, bu dökülme yüzünden daha da seyrekleşmiş gibi hissediyorum.

Bir yandan panik yapmamaya çalışıyorum ama aynaya baktıkça moralim bozuluyor. Bu süreci yaşayanların deneyimlerini bilmek bana biraz olsun rahatlatıcı olur diye düşünüyorum.

Sonbaharda artan saç dökülmesi sizde ne kadar sürede normale döndü, ne zaman rahatladınız?

Bende sonbahar dökülmesi genelde 1,5 ay kadar sürüyor. İlk başta çok yoğun oluyor ama sonra yavaş yavaş azalıyor. Ben bu dönemde ekstra bir şey yapmıyorum, sadece saçımı daha nazik kullanmaya çalışıyorum.

Oyla 0
Geçen yıl yaklaşık 2 ay sürdü. Açıkçası çok panik olmuştum ama sonra bir anda durdu. Doktorum mevsimsel dökülmenin genelde geçici olduğunu söylemişti. Sabırlı olmak gerçekten önemliymiş.

Oyla 0
Bende biraz daha uzun sürüyor. Yaklaşık 3 ayı buluyor ama sonunda mutlaka azalıyor. Bu süreçte beslenmeye dikkat ediyorum, özellikle protein ve demir alımına özen gösteriyorum. Biraz da bunun etkisi oluyor sanırım.

Oyla 0
Benim dökülmem 1 ay içinde azalıyor ama tamamen normale dönmesi 2 ayı buluyor. İlk haftalar çok stres yapmıştım, sonra bunun her yıl tekrar eden bir döngü olduğunu fark ettim ve daha sakin olmaya başladım.

Oyla 0
Açıkçası bende bazen 3 aya kadar uzayabiliyor. Eğer çok uzarsa doktora gidiyorum. Bir kere vitamin eksikliği çıkmıştı, onu düzelttikten sonra daha kısa sürdü. O yüzden süre kişiden kişiye değişiyor bence.

Oyla 0
Geri
Üst Alt