Sürekli Aynı Yerde Sivilce Çıkıyor, Neden Hiç Geçmiyor? Yanlış mı Bakım Yapıyorum?

Sevda Ardahanlı

Kayıtlı Üye
Merhaba,

Bir süredir fark ediyorum ki özellikle çenemin sağ tarafında, hep aynı noktada sivilce çıkıyor. Önce küçülüyor, iyileşiyor gibi oluyor, ama birkaç gün geçmeden yeniden beliriyor. Sanki o bölge hiç dinlenemiyor.

Cilt bakımımı ihmal etmiyorum. Komodojenik olmayan ürünler, düzenli temizlik, nemlendirici… hepsi hayatımda var. Ama ne yaparsam yapayım, o tek noktadaki sivilce hep geri dönüyor.

Başta önemsemedim, “belki dönemsel” dedim. Ama artık fark ettim ki bu durum aylardır devam ediyor.

Acaba bu, cilt altındaki bir iltihap mı? Yoksa hormonlarla ya da bağışıklıkla mı ilgili bilemiyorum.

Aynı problemi yaşayan olduysa ve gerçekten işe yarayan bir şey bulduysa, deneyiminizi okumayı çok isterim.

Her sabah aynaya baktığımda hep aynı yerde o kabarıklığı görmek, insanın psikolojisini etkiliyor. Artık çözüm bulmak istiyorum. 🙏

Benim de çenemin sol tarafında sürekli bir sivilce çıkıyordu. Gidiyor, izi kalıyor, birkaç gün sonra yine aynı yerden patlıyor gibi oluyordu. Meğer hormonelmiş. Regl öncesi tetikleniyormuş. Çay ağacı yağıyla bölgesel kurutup sadece oraya uyguladığım bir serum çok işe yaradı. Ama yine de içeriden destek önemliymiş.

Oyla 0
Geri
Üst Alt