Tepe Açılması Yavaş Yavaş Başlıyorsa Geri Döndürmek Mümkün Mü?

Mehmet Şahin

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saçlarımı yukarıdan kontrol etmeye başladığımı fark ettim. Özellikle tepe bölgesinde saçlar tamamen dökülmüş gibi değil ama seyrelme var ve bu durum beni ciddi şekilde düşündürüyor. Eskiden ışık altında bu kadar belli olmazdı, şimdi ise aynaya dikkatli bakınca fark ediyorum.

Saç çizgim çok gerilemedi ama tepe kısmındaki bu incelme sanki yavaş yavaş ilerliyor. En canımı sıkan tarafı da bu sürecin ne zaman başladığını tam olarak kestiremiyor olmam. Belki aylardır vardı ama ben yeni fark ettim. Bu da “acaba geç mi kaldım” düşüncesini aklıma getiriyor.

Ailemde kellik problemi var. Babamın da ilk olarak tepe bölgesi açılmıştı. O yüzden genetik olabileceğini düşünüyorum ama son dönemde stresli bir hayatım da var. Uyku düzenim bozuk, beslenmem çok sağlıklı sayılmaz. Bunların etkisi var mı emin değilim.

İnternette çok fazla bilgi var ama hangisi doğru, hangisi reklam ayırt etmek zor. Kimisi “erken fark edersen geri döner” diyor, kimisi “başladıysa durmaz” diyor. Bu çelişki de insanın kafasını daha çok karıştırıyor.

Benim gibi tepe açılması yaşayanlar varsa, bu süreci nasıl yönettiklerini ve neler yaptıklarını gerçekten merak ediyorum.

Yavaş ilerleyen tepe açılmasını durdurmak ya da toparlamak erkekler için mümkün mü?

Benim tepe açılması da yavaş başladı. Erken fark edip dermatoloğa gittiğim için süreç biraz yavaşladı. Tamamen kapanmadı ama ilerlemesi ciddi şekilde azaldı.

Oyla 0
Genetikse tamamen geri döndürmek zor ama yaşam tarzı çok etkiliyor. Uykunu düzene sokmak ve stresi azaltmak bile fark yaratabiliyor. Ben bunu yaşayarak gördüm.

Oyla 0
Tepe bölgesi en hassas alanlardan biri. O yüzden kulaktan dolma yöntemler yerine mutlaka uzman görüşü almak gerekiyor. Aksi halde zaman kaybediliyor.

Oyla 0
Ben geç fark ettim ve keşke daha önce ciddiye alsaydım diyorum. Erken fark edenlerin şansı daha yüksek oluyor, bunu net söyleyebilirim.

Oyla 0
İnternetteki her bilgiye güvenme. Herkesin saç yapısı ve süreci farklı. Ama beklemek yerine kontrol ettirmek her zaman daha mantıklı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt